• Het pand van FitVision en Fysio Papendrecht.
• Het pand van FitVision en Fysio Papendrecht. Foto: Bert Bons

Gemeente Papendrecht wil bedrijfspanden kopen en woningen bouwen in gebied Douwes Dekkerlaan

Nieuws 3.002 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht wil het pand aan de Douwes Dekkerlaan 1b in Papendrecht kopen, zodat er op die locatie en in dat gebied woningen gebouwd kunnen gaan worden.

Er is overeenstemming bereikt met de eigenaren van FitVision en Fysio Papendrecht, die nu nog gevestigd zijn in het pand. De gemeente heeft 650.000 euro nodig voor de aankoop van het pand en een schadeloosstelling aan de bedrijven. De gemeenteraad neemt hierover op donderdag 14 maart een beslissing.

Geen scholen
Het was in het verleden de bedoeling dat de scholen voor voortgezet onderwijs mogelijk zouden verhuizen naar een nieuwe locatie in het gebied tussen de Jacob Catslaan, Rembrandlaan en Douwes Dekkerlaan. Maar die plannen zijn veranderd.

Het gebied is daardoor niet meer nodig voor schoolgebouwen. Er kunnen daardoor nu woningen komen. In het gebied kunnen naar verwachting tientallen huizen en appartementen gerealiseerd worden.

Extra kosten maken
In de begroting van de gemeente Papendrecht was geen rekening gehouden met de verwerving van het pand van de fysiotherapie. Daardoor moet de gemeente nu extra kosten gaan maken. Naar verwachting is dat geen probleem, omdat in dit geval de kosten voor de baten uitgaan. Het realiseren van woningen zal de gemeente Papendrecht het nodige opleveren.

De voorbereidingen voor de wijziging van het omgevingsplan voor deze locatie zijn in volle gang. Waarschijnlijk kan de gemeenteraad van Papendrecht hierover in het vierde kwartaal van dit jaar een besluit nemen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden