met video

Alleen SGP blijft tegen locatie De Loopplank voor flexwoningen: raad trekt 1,9 miljoen uit voor plaatsing

Nieuws 1.230 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bijna 2 miljoen euro trekt de gemeente Alblasserdam uit voor de plaatsing van tientallen flexwoningen op de locatie De Loopplank. 

Alleen de SGP bleef tijdens de raadsvergadering tegen deze plek.

De andere partijen zien de ruim veertig tijdelijke onderkomens graag komen, zeker gezien de woningnood onder de doelgroepen: starters, spoedzoekers en statushouders. 

‘Er is nog geen alternatieve plek voor ‘t Nokkenwiel’
Vragen rond de locatie De Loopplank werden niet gesteld. Die kwamen alleen van de kant van de SGP. De partij vond en vindt dat deze plek te krap is voor het plaatsen van de flexwoningen. 

En: de oude basisschool De Loopplank valt ten prooi aan de sloophamer, terwijl er nog een schoolgebouw nodig is voor de periode waarin de nieuwbouw van obs ‘t Nokkenwiel plaatsvindt. 

Eric Boersma: “Met enige aanpassingen kunnen we De Loopplank hiervoor gebruiken. Er is nog geen alternatieve plek. Dat vinden wij niet prettig.”

‘Antwoord wethouder is teleurstellend’
Hij kreeg hierin bijval van onder meer de PvdA. Haci Erdogan: “Het antwoord van de wethouder vonden we tijdens de commissievergadering teleurstellend. U hoeft daar toch niet zo geheimzinnig over te doen?” 

Hij verwees daarmee naar de latere mededeling van het college dat er zeven mogelijke locaties zijn voor de tijdelijke huisvesting. 

Wethouder Margreet de Deugd kon niet meer duidelijkheid geven: “Zo snel als mogelijk is, komen wij met een alternatief. Al klopt het dat ik dit al veel langer zeg.”

‘Wethouder verdient geen respect en vertrouwen’
Fredie van ‘t Hof, lid van de klankbordgroep van de omwonenden van De Loopplank, liet nogmaals haar onvrede blijken. “Waarom, gemeenteraad, houdt u de wethouder niet aan haar belofte?” 

“Zij heeft toegezegd bij vertraging naar een andere locatie te kijken. Hoe de wethouder nu met ons omgaat, zorgt ervoor dat zij in mijn ogen geen respect en vertrouwen verdient.” 

‘Dapper dat u doorgaat’
Wethouder De Deugd: “Ik vind het dapper dat u doorgaat. Ook al heeft u het gevoel dat er niet wordt geluisterd. We horen uw bezwaren wel degelijk. Wat u inbrengt nemen we mee om er echt een mooi en leefbaar plan van te maken.”

“En: er zijn ook omwonenden die het niet zoveel uitmaakt of die het plan wel prima vinden.”

De volledige inbreng van Fredie van ‘t Hof en de reactie van wethouder Margreet de Deugd is terug te zien in de video.


Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De cover van het boek van Hans Muijsson.
Hans Muijsson bij live-uitzending vanuit de bibliotheek van Alblasserdam Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Amega Samen Sterk steunt zeven goede doelen in de Drechtsteden Zakelijk 21 uur geleden
Afbeelding
Programma 2024-2025 van Theater De Willem uit Papendrecht staat online: grote namen en prachtige voorstellingen Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden