• Een kunstwerk van Catharina van de Ven.
• Een kunstwerk van Catharina van de Ven. Foto: Aangeleverd

Eenmalige Papendrechtse subsidie voor Beeldenpark Drechtoevers, met uitzicht op meer

Nieuws 877 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat een eenmalige subsidie van 4000 euro toekennen aan Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Een structurele ondersteuning wordt later dit jaar besproken.

Bijna drie jaar geleden werd aangekondigd dat de gemeente Papendrecht de subsidie voor Stichting Beeldenpark Drechtoevers met ingang van 2022 zou gaan beëindigen. Er werd tot die tijd elk jaar tussen de 7500 en bijna 8000 euro per jaar overgemaakt naar de stichting.

In de afgelopen twee jaar kreeg de stichting nog wel een bedrag om daarmee alternatieve inkomsten te genereren of de ontmanteling van het Beeldenpark te realiseren. “In de coronatijd is gebleken dat de samenleving over veel veerkracht beschikt en sterk is gebleken en zelfredzaamheid toont”, meldt de gemeente Papendrecht.

De verwachting van de gemeente Papendrecht was dat de veerkracht van de samenleving sterk genoeg was om het beeldenpark overeind te houden. Er is gerefereerd aan de terugtrekkende overheid en het appel dat op de maatschappij gedaan zou moeten worden voor het aanboren van andere fondsen.

De stichting wierf de afgelopen jaren een aantal donateurs en sponsoren. De donateurs en sponsoren hebben de Stichting laten weten dat zij alleen bereid zijn om hun te blijven ondersteunen als ook de gemeente financieel ondersteund met een structurele subsidie.

In het afgelopen voorjaar is er een (structurele) subsidieaanvraag ingediend door de stichting van 4000 euro. De aangevraagde subsidie wordt voor 2024 incidenteel verleend met dit bedrag.

De stichting heeft verzocht om een structurele subsidie. Het gemeentebestuur van Papendrecht komt bij de gemeenteraad later dit jaar terug voor een afweging met betrekking tot een structurele subsidie van 4000 euro per jaar. Dit zal gebeuren tijdens de behandeling van de Perspectiefnota.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden