• Niet iedereen stookt alleen maar schoon hout.
• Niet iedereen stookt alleen maar schoon hout. Foto: 123RF.com

Gemeente Alblasserdam: ‘Uitspraak oud-wethouder Arjan Kraijo over rookkanalen op persoonlijke titel’

Nieuws 1.608 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De uitspraak van oud-wethouder Arjan Kraijo tijdens de zitting van de Raad van State over de rookkanalen in woningbouwproject kassen Jonker in Alblasserdam deed hij op persoonlijke titel. Dat stelt het gemeentebestuur.

Geen rookkanalen in de nieuwe woningen op de locatie ‘kassen Jonker’ in Alblasserdam, maar dan wel met als voorwaarde dat omwonenden hun bezwaren tegen het nieuwbouwproject intrekken; volgens omwonenden bracht oud-wethouder Arjan Kraijo afgelopen juli deze afspraak in bij de Raad van State. Deze afspraak is volgens omwonenden echter nooit gemaakt. Eén van hen bracht dit naar voren in een ingezonden brief aan de gemeente.

Bij D66 deed dit de wenkbrauwen fronsen. De partij stuurde enkele schriftelijke vragen naar burgemeester en wethouders. ‘Klopt het dat de oud-wethouder dit heeft gezegd? En is het college het eens met deze weergave van de desbetreffende toezegging?’. 

Aannemer
De partij bracht daarnaast in dat de opmerking van oud-wethouder Kraijo niet strookt met de eerdere toezegging dat de aannemer bereid is om vast te leggen dat er nu en in de toekomst geen rookkanalen komen in de nieuw te bouwen huizen. ‘Is deze toezegging daadwerkelijk vastgelegd in de anterieure overeenkomst en in een (ketting)beding bij de koopcontracten?’.

Navraag bij het gemeentebestuur leert dat het college niets te maken had met de bijdrage van oud-wethouder Arjan Kraijo. “Hij sprak daar op persoonlijke titel”, laat een woordvoerster weten. “De zaak interesseert hem zeer, vandaar dat hij aanwezig was.” 

Uitspraak
Over de verdere inhoud van de uitlatingen van Kraijo laat de gemeente zich niet uit. “We gaan hier verder niet op in, omdat het nog onder de rechter is. Wij wachten nu eerst de uitspraak van de Raad van State af.”

Lees ook: 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden