Afbeelding
Foto: Kiki fotografie

Fietstocht Robin Matena Duchenne 40 in Papendrecht goed voor 11.000 euro

Nieuws 1.564 keer gelezen

PAPENDRECHT • 71 deelnemers hebben op zaterdag 17 juni 11.000 bij elkaar gefietst voor twee goede doelen, namelijk Duchenne Parent Project en KiKa.

De deelnemers konden intekenen op verschillende afstanden, te weten 10, 40 en 160 km. Bijzonder was dat er zes wheelers, waaronder drie jongens met Duchenne, meededen aan de 10 km. De dag stond ook in het teken van herdenken en eren van de vorig jaar overleden Robin Matena, die 30 jaar is geworden. Dit gaf de dag, waarop traditioneel het nuttige met het aangename wordt verenigd, een emotioneel, mooi gouden randje.

De vier rijders van de langste afstand vertrokken al om 08.00 uur ’s ochtends. Hun route ging onder andere langs de Haringvlietbrug en die bleek gestremd… De route van de favoriete 40 km voerde langs de boorden van Merwede en Oude Maas via Dordrecht en Heerjansdam weer naar het start- en finishpunt bij gastheer VV Papendrecht. Onderweg stond Gebo Gelato Papendrecht klaar met een ijskoude versnapering en kon de ergste dorst bij Heeren van Ambacht gelest worden. DJ Richard Vermeij verzorgde geheel belangeloos de derde helft op het opgeknapte Rood-Zwarte Plein waar het feest tot in de kleine uurtjes voortdenderde.

Aan het einde van de middag werden er twee cheques uitgedeeld. Een was er voor lokale held Niels van Heteren, die zich inzet voor KiKa. Dat deed hij onder meer door onlangs zeven marathons in zeven dagen te lopen, zie www.runforkikamarathon.nl/niels-van-heteren.

De andere was voor Duchenne Parent Project (https://duchenne.nl). Deze stichting zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor jongens met Duchenne en streeft ernaar dat iedere jongen minstens 40 jaar wordt. Het succes van de dag werd mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van velen, onder andere dankzij werving van sponsors. De saamhorigheid was groot en noodzakelijk, want de spierziekte van Duchenne en kinderkanker zijn hardnekkig.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden