• Luchtfoto van het voormalige politiebureau.
• Luchtfoto van het voormalige politiebureau. Foto: Richard van Hoek

Noodopvanglocatie voor asielzoekers in voormalig politiebureau in Papendrecht

Nieuws 3.011 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het voormalig politiebureau aan de Poldermolen 8 in Papendrecht gaat anderhalf jaar lang gebruikt worden als noodopvanglocatie voor maximaal 85 asielzoekers.

Deze beslissing is genomen omdat de problematiek rondom vluchtelingenopvang en de krapte op de woningmarkt aanhouden. Burgemeester Van Driel: “Iedereen in Papendrecht telt en doet mee. Als college voelen wij niet alleen de wettelijke, maar ook de sociaal-maatschappelijk verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het gat dat dreigt te ontstaan in het aantal beschikbare opvangplekken. Dat geldt ook voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Voor deze doelgroep onderzoekt het college deze zomer of andere gebouwen aan de Poldermolen ingezet kunnen worden voor opvang van Oekraïners ter vervanging van de huidige opvanglocatie De Palm.”

De omwonenden zijn op woensdag 7 juni geïnformeerd en de gemeenteraad van Papendrecht is naar hun mening gevraagd. Na 14 juni zal het college van Papendrecht haar definitieve besluit hierover nemen. De direct betrokkenen zijn uitgenodigd voor een inloopavond op 21 juni om hun vragen te stellen en informatie te krijgen.

In september vorig jaar heeft het college uitgangspunten vastgesteld met betrekking tot het opvangen van vluchtelingen. Ook voor deze ontwikkeling geldt dat de opvang van vluchtelingen moet passen bij de schaal van de Papendrechtse gemeenschap en niet ten koste gaat van planologische ontwikkelingen en woonruimte voor bestaande en nieuwe woningzoekenden uit Papendrecht zelf.

Belangrijke voorwaarde vanuit het college is en blijft dat het aanpassen van het voormalig politiebureau voor deze bestemming minimale impact heeft op de gemeentelijke financiën. Dit betekent voor Poldermolen 8 dat de kosten voor de verbouwing en het beheer van de locatie voor rekening zijn van het COA.

Wethouder Janssen over de Poldermolen 8: “Vorig jaar is de locatie verkocht aan ontwikkelaar De Vries en Verburg. De ontwikkeltijd die zij nodig hebben voor nieuwbouw kan nu nuttig gebruikt worden met deze tijdelijke invulling als noodopvanglocatie door het COA.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie