• De aankomst in Papendrecht van Niels van Heteren.
• De aankomst in Papendrecht van Niels van Heteren. Foto: Richard van Hoek

Niels van Heteren volbrengt 7 marathons voor Kika: ‘Moe, dankbaar en emotioneel’

Nieuws 668 keer gelezen

PAPENDRECHT • Niels van Heteren (30) heeft in de afgelopen week zeven marathons gelopen voor Kika. Zaterdag kwam hij in Papendrecht over de finish. Moe, dankbaar en emotioneel.

Hij blikt dankbaar en tevreden terug op zeven zware dagen: “Mensen vroegen me weleens wat als je het niet haalt? Dat was voor mij eigenlijk nooit een gedachte. Het geloof in mezelf was de drijvende kracht achter dit avontuur, maar nu ik hier sta met deze prestatie, kan ik alleen maar overweldigd zijn door de pure emotie die erbij hoort. Het was een week vol ups en downs, maar de steun die ik heb ontvangen heeft me door elke kilometer geholpen.”

Hij vervolgt: “Zelf had ik vanaf het begin het geloof dat het zou lukken, maar dat ik een gemiddelde tijd van 3:40 per marathon neer zou zetten en mijn lichaam steeds zo snel herstelde, had ik zelf ook weer niet verwacht.”

Voor Niels is het lopen van zeven marathons op zeven achtereenvolgende dagen niet het einde van zijn sportieve ambities. Niels: “Ik geloof dat ik tot nog veel meer in staat ben, en ik ben vastbesloten om mijn passie voor sport te blijven benutten om anderen te helpen. Sport zal voor mij altijd gekoppeld zijn aan een goed doel, omdat ik geloof dat we onze passies moeten gebruiken om van de wereld een betere plek te maken.”

“Ik wil ook graag KiKa bedanken voor hun ongelooflijke werk en hun voortdurende inzet om kinderkanker te bestrijden. Door middel van mijn inspanningen hoop ik een klein verschil te hebben gemaakt en bewustwording te hebben gecreëerd voor hun en eigenlijk die van ons allemaal belangrijke zaak. Laten we doorgaan met het verspreiden van positiviteit en het maken van een blijvend verschil in de wereld!”

De teller op de sponsorpagina van Niels van Heteren staat op ruim 5700 euro voor Kika.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie