Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Thema-avond in bibliotheek van Alblasserdam over hersenletsel

Nieuws 445 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de bibliotheek van Alblasserdam wordt op woensdag 21 juni een thema-avond gehouden over hersenletsel.

De impact van hersenletsel is aanzienlijk. In een fractie van een seconde verandert het leven drastisch. Jaarlijks worden meer dan 140.000 mensen hiermee geconfronteerd als gevolg van een beroerte of een ongeluk.

Voor sommigen volgt na een ziekenhuisopname een revalidatieperiode, waarin ze moeten leren omgaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Deze gevolgen manifesteren zich met name thuis, en roepen vragen op: hoe beïnvloedt het je leven en hoe ga je ermee om?

Hersenletsel treft niet alleen de persoon zelf, maar ook de partner, naasten en de omgeving, die allen te maken krijgen met de impact van het letsel. Vaak is het een zoektocht naar ondersteuning en de benodigde hulp.

Op 21 juni organiseert de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl Zuid-Holland een voorlichtingsbijeenkomst in de bibliotheek van Alblasserdam, gevestigd in De Rederij. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de oorzaken, gevolgen en impact van niet-aangeboren hersenletsel. Ervaringsdeskundigen zullen hun persoonlijke verhaal delen en in gesprek gaan met aanwezigen.

Daarnaast zal mantelzorgconsulent Heleen Visser van Stichting Welzijn Alblasserdam aanwezig zijn. Zij zal kort uitleggen waar men terecht kan voor ondersteuning op het gebied van mantelzorg.

De lezing vindt plaats op 21 juni van 10.00 uur tot 12.00 uur in de bibliotheek. Aanmelding is niet vereist en de toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie