Afbeelding
Foto: 123rf.com

Gemeentebestuur geeft zoektocht op: geen reclamemast in Papendrecht

Nieuws 1.324 keer gelezen

PAPENDRECHT • Er komt definitief geen reclamemast in Papendrecht. Dat meldt het gemeentebestuur van Papendrecht naar aanleiding van een onderzoek dat is uitgevoerd.

Twee jaar geleden maakte het gemeentebestuur van Papendrecht diverse plannen om te bezuinigingen en verscheen ook het voorstel op tafel om mogelijk een reclamemast te exploiteren langs de N3. Dat zou ongeveer 20.000 euro op jaarbasis opleveren.

Met name GroenLinks protesteerde tegen dit plan vanwege nadelige gevolgen voor de natuur en het welzijn van omwonenden.

Al vrij snel bleek dat die locatie langs de N3 inderdaad niet mogelijk was, omdat die te dicht bij huizen zou komen. Vervolgens gaf wethouder Arno Janssen aan te willen kijken naar plaatsing van een mast langs de A15, ter hoogte van het Land van Matena.

Het onderzoek daarnaar is inmiddels afgerond en het gemeentebestuur van Papendrecht is tot de conclusie gekomen dat ook daar een reclamemast niet gewenst is.

Dat heeft vooral te maken met de verkeersveiligheid. De mast zou te dicht komen bij de op- en afritten van Sliedrecht-West.

“Er vinden ook afgelopen maand weer verschillende ongelukken plaats op de A15. Daaruit kan worden opgemaakt dat een toename van afleiding op deze snelweg onwenselijk is”, aldus het gemeentebestuur van Papendrecht.

Alternatieve locaties zijn volgens het gemeentebestuur niet beschikbaar in Papendrecht. Daarom wil de gemeente niet verder gaan met deze ontwikkeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie