Afbeelding
ingezonden mededeling

Gewoon… Bijzonder

Ingezonden 525 keer gelezen

Ik krijg vaak de vraag “Wat is gebruikelijk?” als er keuzes moeten worden gemaakt rondom een uitvaart. Ik kan die vraag beantwoorden, maar liever achterhaal ik wat voor deze mensen in deze situatie belangrijk is. Om daar de mogelijkheden bij aan te dragen en zo samen tot een invulling te komen die simpelweg klopt en past.

En wat past, dat is voor iedereen anders. Van gewoon, eenvoudig en geen poespas tot hele specifieke wensen, bijzondere omstandigheden of afscheidslocaties. Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk. 

Zoals een afscheid met alleen het gezin, thuis. Een afscheid op een natuurbegraafplaats, hier in de buurt of in een heel andere regio. Of, vóór vertrek naar het uitvaartcentrum een laatste rondje met de rouwauto over het erf van de boerderij. Een afscheidsdienst met velen in de Grote Kerk in Dordrecht, waarbij via livestream vanuit het hele land wordt meegekeken. Of zelf je beste vriend in een VW busje naar zijn geboortestreek rijden. Een buitenafscheid met een indrukwekkende ‘Last salut’ op de hoorn… Zomaar een paar voorbeelden. Van gewoon, klein en eenvoudig tot buitengewoon, groots en bijzonder. Van gebruikelijk en traditioneel tot uitzonderlijk en anders. Met herkenbare gebruiken die houvast geven of nieuwe rituelen die ontstaan. Alles is goed. Wat telt is dat het afscheid past en klopt en altijd uniek is. Iedereen verdient een uitvaart die recht doet aan wie hij of zij was. Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies en rouw. Door rust en ruimte te creëren voor bewuste keuzes en échte aandacht voor het afscheid en wat daarbij voor u belangrijk is. Zo zorgen we samen voor een troostrijk afscheid. 

Carla van Hemert
Aandacht voor Afscheid
06 24204630
carla@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie