Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Mario karten op een groot bioscoopscherm in Landvast in Alblasserdam

Algemeen 1.281 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vanaf woensdag 5 april komt de langverwachte animatiefilm The Super Mario Bros Movies naar de bioscoop. In Landvast in Alblasserdam wordt er een bijzondere actie aangekoppeld, waarbij de winnaar mag gamen op het grote scherm in de bioscoop.

Bijna elke generatie kent het rood met blauwe loodgietertje waarvan vele computerspellen zijn gemaakt. De eerste keer dat Mario zijn debuut maakte was in 1981 in het arcadespel Donkey Kong. Nu in 2023 maakt Mario zijn debuut op het witte doek.

Groot scherm
Landvast pakt uit met deze film. Op woensdag 5 april is er een Meet&Greet met Mario. Zo staan er twee Mario racesets waarop de bezoekertjes zelf kunnen racen. “Maar waar iedereen kans op wil maken is natuurlijk gamen op het grote scherm in de bioscoop”, weet Edgar Veen van Landvast.

Alle bezoekers die tussen woensdag 5 april en woensdag 12 april naar de Mario film komen kijken dingen mee naar deze prijs. Namelijk om met vier tot acht vrienden anderhalf uur te gamen op een groot scherm in één van de bioscoopzalen.

De exacte datum zal later in overleg met de winnaar bepaald worden. De winnaar mag hierbij eventueel zelf zijn Nintendo Switch mee brengen. Mocht de winnaar die niet hebben dan zorgt Landvast voor een Nintendo Switch.

De film
Omdat er vele generaties zijn opgegroeid met één van de Mario games is de film echt voor alle leeftijden geschikt. Zo kan naast de Nederlandse versie ook de originele Engelse versie bekeken worden in Landvast. Ook is de film zowel in 2D als 3D te zien.

De film is gemaakt door een samenwerking tussen Illumination (de makers van onder andere The Minions) en Nintendo. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden.

Landvast heeft al ervaringen met gamen op groot scherm. In de coronaperiode was Landvast de enige bioscoop die ‘open’ was en waar bezoekers een tijdvak konden reserveren om te gamen. Uiteindelijk werd dit zo’n succes dat bezoekers uit heel Nederland naar Alblasserdam kwamen om deze unieke ervaring te mogen beleven.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden