• De overhandiging van het boekje Balanceren van Bep van Veenendaal aan wethouder Margreet de Deugd.
• De overhandiging van het boekje Balanceren van Bep van Veenendaal aan wethouder Margreet de Deugd. Foto: Bert Bons

Vitaal-weken in Alblasserdam geopend met overhandiging boekje over balanceren

Algemeen 1.111 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Vitaal Alblasserdam-weken zijn op maandag 3 april geopend met de overhandiging van het boekje ‘Balanceren’ door Bep van Veenendaal aan wethouder Margreet de Deugd.

“Bij de vitaliteitsweken gaat het vooral om fysiek vitaal zijn. Dat vind ik heel belangrijk en daar ben ik mijn hele leven mee bezig. Maar dit boekje gaat vooral over mentaal vitaal zijn”, vertelde Bep van Veenendaal tijdens de presentatie van haar boekje.

Enkele jaren geleden kwam ze ten val terwijl ze aan het fietsen was en liep daarbij hersenletsel op. De revalidatie verliep langzaam en moeizaam. En daarna kwam corona, wat verder herstel bemoeilijkte.

Strijd
Het schrijven van het boekje heeft Bep geholpen bij het accepteren en verwerken van datgene wat ze na haar val niet meer goed kon doen. “Het is een hele strijd geweest”, vatte wethouder De Deugd samen. “Dit boek is het toppunt van vitaliteit!”

Omdat ze het belangrijk vindt dat veel mensen het boek kunnen lezen, beloofde de wethouder het aan de bibliotheek te schenken, wanneer ze het uitgelezen heeft.

Divers programma
De vitaliteitsweken worden gehouden tot en met 21 april. De Vitaal-weken zijn een vervolg op de succesvolle Vitaal Alblasserdam driedaagse die in november vorig jaar werd georganiseerd en waaraan veel dorpsgenoten hebben deelgenomen. Er is wederom een divers programma samengesteld op het gebied van mentale gezondheid, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren en actief blijven.

Tijdens de workshops, activiteiten en bijeenkomsten krijgen deelnemers en belangstellenden informatieve en praktische tips om op verschillende vlakken aan een gezonde leefstijl te werken. Dat gaat veel verder dan alleen sporten, er kan ook gedacht worden aan gezonde voeding, hersentraining en ontspanning.

Naast een uitgebreid dagprogramma zijn er ook bijeenkomsten in de avond gepland. Voor meer informatie over het programma zie: www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Voor meer informatie kan ook gebeld worden met 078-2021111. Mailen kan naar info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

De opening van de vitaliteitsweken vond maandag plaats in de nieuwe vitaliteitsgang in het Brughuis aan de Ieplaan 2. In deze loze ruimte staan nu diverse sporttoestellen opgesteld waar gewerkt kan worden aan de fysieke vitaliteit.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• De nieuwe vitaliteitsgang in het Brughuis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Papendrecht krijgt een kinderburgemeester: 'jeugd meer betrekken bij gemeente' Nieuws 9 uur geleden
• De brandweer controleert of het vuur gedoofd is.
Brandende kliko beschadigt huis en serre aan de Nicolaas Beetsstraat in Papendrecht 112 gisteren
Afbeelding
Verdacht object aangetroffen in Alblasserdam; explosievenverkenner doet onderzoek 112 21 mei, 13:37

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden