Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

SGP als enige tegen locatie Loopplank voor flexwoningen

Algemeen 830 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er waren vanuit de gemeenteraad de nodige vragen over de komst van de tientallen flexwoningen aan de Pieter de Hoochplaats, maar alleen de SGP keerde zich tegen deze locatie.

Fractievoorzitter Jaco Brand benadrukte dat de locatie Molenzicht meer plussen heeft ten opzichte van het terrein waar nu nog het voormalige onderkomen van basisschool De Loopplank staat. 

“We beseffen dat er nauwelijks plekken zijn in Alblasserdam om deze flexwoningen te plaatsen. Maar het college heeft te snel voor de locatie Loopplank gekozen. Wij hebben daar grote moeite mee. Molenzicht biedt meer lucht en ruimte, er kan daar zelfs groen worden toegevoegd en het kan er sneller en goedkoper worden ontwikkeld.”

Grijs voor grijs
Steun van de andere partijen kreeg de SGP niet. “De afwegingen van het college om voor de Loopplank te kiezen zijn duidelijk”, stelde Herman Verweij (VVD). “Voor ons is het belangrijkste argument dat je hier grijs voor grijs inruilt, terwijl dat bij Molenzicht om grijs voor groen gaat.” 

Hij vervolgde: “Natuurlijk, het is niet leuk. Maar geen enkele locatie in ons dorp zou met luid applaus worden ontvangen. Dan rest je niets anders dan een keuze te maken, die goed te beargumenteren en uit t voeren. De omwonenden brengen terechte zorgen in, die wij delen. Het is goed om alle partijen mee te nemen in het verdere proces.”

Verdeling
De inbreng van de raad richtte zich daarnaast vooral op de verdeling tussen statushouders, spoedzoekers en jongeren. Wethouder Margreet de Deugd gaf aan dat er wettelijk ruimte is om Alblasserdammers voorrang te geven bij de laatste categorie.

Maar ondanks aandringen van raadsleden gaf ze geen garanties over de uiteindelijke mix. “Het streven is een evenredige verdeling, maar daarin zijn we ook afhankelijk van onze partner, Woonkracht10.” Overigens gaf zij net als Verweij aan dat het niet hoeven opofferen van groen naar de Loopplank leidde. “Dat was het doorslaggevende punt ten opzichte van Molenzicht.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden