• Anton en Hester met waarnemend burgemeester Heijkoop.
• Anton en Hester met waarnemend burgemeester Heijkoop. Foto: Peter Stam

Anton en Hester de Vries uit Alblasserdam zestig jaar getrouwd

Algemeen 869 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Anton en Hester de Vries uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Jan Heijkoop, die tot deze week waarnemend burgemeester is in Alblasserdam, ging woensdag 29 maart bij het echtpaar op felicitatiebezoek. Hij overhandigde een bos bloemen als cadeau.

Anton (90) en Hester (84) leerden elkaar kennen in Kinderdijk. Beiden woonden in een molen. “Hij woonde op de vierde molen van de Overwaard en ik op de achtste. Toen m’n moeder aan het behangen was en er even niet uitkwam, werd Anton erbij gehaald. Hij was schilder,” vertelt mevrouw De Vries. De twee werden verliefd en gaven elkaar precies zestig jaar geleden het jawoord.

Lammetjeswiel
Na enige tijd in Nieuw-Lekkerland te hebben gewoond, verhuisde het echtpaar naar Alblasserdam. Daar woonden Anton en Hester 36 jaar in een mooie woning, direct aan het Lammetjeswiel. Zo’n veertien jaar geleden moesten zij deze woning uit, in verband met verkoop van de huurwoning voor een nieuwbouwproject. Sinds die tijd woont het echtpaar in de Esdoornlaan. In het begin was dat even wennen. Het huis aan het Lammetjeswiel was zo afgelegen, dat men daar nauwelijks mensen zag.

De Snuffelhoek
Anton en Hester zijn in Alblasserdam vooral ook bekend van hun winkel De Snuffelhoek. In 1979 startten de twee een winkel op de Dam met tweedehands spullen. Later werd dit pand afgebroken en verhuisde de winkel naar de Van Hogendorpweg, waar het in de loop der jaren steeds meer een hengelsportzaak werd. De Snuffelhoek werd in 1990 overgenomen door Anton, de zoon van het echtpaar De Vries, maar tot op de dag van vandaag komen vader Anton en Hester nog steeds regelmatig in de zaak om te helpen.

Molens schilderen
Meneer De Vries schilderde in zijn werkzame leven talloze molens in Zuid-Holland. Al het houtwerk werd met regelmaat van nieuwe verf voorzien. In de winter, als er niet werd geschilderd, was meneer actief in het sloopwerk. Van het verven in de zomer en het slopen in de winter, onder meer van woningen in Rotterdam, heeft meneer tal van foto’s gemaakt, waar hij teksten bij heeft geschreven. Een uniek stuk geschiedenis. Mevrouw werkte behalve bij De Snuffelhoek, onder meer voor meneer Von Lindern, directeur van de Alblasserdamse kabelfabriek. Zij verzorgde de diners.

Anton en Hester hebben heeft twee zoons, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Komende week wordt het jubileum met de familie gevierd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden