• Het Repair Café in de Pion.
• Het Repair Café in de Pion. Foto: Aangeleverd

De Pion in Alblasserdam maakt programma april en mei bekend

Algemeen 598 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Buurthuis ‘de Pion’ heeft haar programma voor de maanden april en mei vastgesteld. 

Met alle activiteiten wil de Pion de cohesie in de wijk bevorderen. Dat wil zeggen: de onderlinge verbinding tussen de bewoners. “Het voelt niet goed als je in je eigen straat de medebewoners niet kent en dat je misschien jaren achtereen als vreemden aan elkaar voorbij loopt”, meldt Gertjan Zwart van de Pion. 

“Door de aanwezigheid van een centraal punt in de wijk kan daar verandering in komen. Namelijk door een scala van activiteiten. Misschien door samen te schilderen op een woensdagavond, of anders door op een donderdagmiddag in geheel eigen sfeer met anderen uit de buurt gezellig aardige dingen maken, lekker creatief bezig-zijn dus. Gewoon in de ochtend samen ‘een bakkie doen’ in het Pion Café is een steeds meer ontdekte bezigheid die garant staat voor aangename koffie-uurtjes.”

Elkaar helpen
Belangrijk is ook, en dat is één van de andere doelen van het buurthuis, dat men geholpen kan worden. Het centrale concept daarin is het Repair Café. De mannen van het Repair Café trachten dingen en dingetjes te repareren, zoals huishoudelijke apparaten, gereedschappen, fietsen enzovoorts.

Doordat het Repair Café in de Pion gevestigd is, is er tegelijk voor de klanten de mogelijkheid om te proeven van de gezelligheid van het buurthuis. Ook is het mogelijk om hulp te ontvangen in de vorm van advies en verwijzing bij alle mogelijke problemen. Uniek is de gezellige ambiance waarin zowel het repareren als het gezellig koffiedrinken tegelijk plaatsvinden in één gezellige ruimte.

Verder bevat het programma van april en mei de mogelijkheid om voor een klein bedrag samen te eten in de groep ‘EetSaam’ met als seizoenafsluiter een High Tea op Tweede Paasdag. Concerten zijn er ook. Eerst op 30 maart door de jonge band ‘Salted’ en daarna op 20 april door de Alblasserdamse singer-songwriter Abraham Latumahina. De wekelijkse activiteiten en de actualiteiten zijn altijd op de website van de Pion te vinden: www.pion-alblasserdam.nl.

Iedere woensdag- en donderdagochtend is de Pion open voor hulp, reparaties en voor een luisterend oor in het Pion Café.

Actuele informatie over locatie en openstelling van het Repair Café is te vinden op www.repaircafe-alblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie