Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Alblasserdamse kinderen schrijven en bezorgen brieven aan dorpsbewoners

Algemeen Fotoseries 839 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Kinderen in Alblasserdam hebben deze week bijna 500 zelfgeschreven kaarten bezorgd aan dorpsgenoten die het goed kunnen gebruiken.

In de eerste week van februari zijn er speciale brievenbussen geplaatst op diverse scholen; gemaakt door kinderen van de buitenschoolse opvang.

De kinderen zijn opgeroepen om de brievenbussen te vullen met post voor mensen in Alblasserdam. Aan die oproep om iets liefs te doen voor een ander is goed gehoor gegeven.

Ongeveer 250 kaarten zijn geschreven aan bekenden; een opa of oma, vriendje, iemand die ziek is of een geheime liefde. De andere 250 kaarten zijn geschreven aan onbekenden, aangedragen door de welzijnscoaches van Stichting Welzijn Alblasserdam óf bezorgd in verzorgingshuizen.

Het initiatief voor deze actie komt van Jolanda Huigen van het ABC-team. Zij is de samenwerking aangegaan met buitenschoolse opvang van Wasko en PIT, alle basisscholen en Stichting Welzijn Alblasserdam. Alle post vanuit deze actie is dan ook voorzien van een klein kaartje waarop deze samenwerkingspartners vermeld staan. De kinderen van de buitenschoolse opvang hebben geholpen met het sorteren en bezorgen van de post.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie