• Ricardo te Beest.
• Ricardo te Beest. Foto: Aangeleverd

Informatiebijeenkomst over effecten energiecrisis in de sport, aansluitend workshop over duurzaamheid

Algemeen 569 keer gelezen

PAPENDRECHT • Woensdagavond 15 februari van 19:00 tot 21:00 uur organiseert de gemeente Papendrecht voor de tweede keer een bijeenkomst voor sportaanbieders over de effecten van de energiecrisis. Aansluitend vindt er een workshop Duurzaamheid plaats.

Tijdens de eerste bijeenkomst bleek dat het zinvol is dat gemeente en sportaanbieders goed van elkaar weten waar men als sportaanbieder tegenaan loopt, zodat men gericht naar effectieve oplossingen kan zoeken.

Destijds was de impact van de effecten van de energiecrisis nog niet geheel zichtbaar voor alle organisaties. Tijdens deze tweede bijeenkomst willen we als gemeente een nog beter beeld krijgen van de huidige situatie bij sportaanbieders.

Na de eerdere oproep aan sportaanbieders om bij acute (financiële) problemen direct contact met de gemeente op te nemen, heeft één sportvereniging gereageerd.

De bijeenkomst over de effecten van de energiecrisis in het gemeentehuis duurt van 19.00 tot 19:45 uur en vindt plaats op de eerste etage. Om 20.00 uur start aansluitend de workshop Duurzaamheid; deze duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Om deze workshop ‘Duurzame accommodatie’ door te laten gaan, moeten minimaal zes vertegenwoordigers van sportaanbieders zich aangemeld en ingeschreven hebben. Workshopleider is Ricardo te Beest van Sportief Opgewekt. Deelname voor sportaanbieders is gratis: de gemeente en Sportkoepel NOC*NSF betalen de kosten van deze workshop.

Aanmelden voor workshop is verplicht. Dit kan via een link: https://www.sportopleidingen.nl/inschrijfformulier?id=635&session=3389&closed=true&code=2237da78-a4ad-460f-abbe-7f217b409c92.

Tijdens de workshop Duurzaamheid krijgen sportbestuurders inspiratie om hun vereniging duurzaam in te richten, worden concrete mogelijkheden besproken, zoals als groene stroom (elektriciteit, gas), isolatie(materiaal), zonnepanelen, warmtepomp, LED-verlichting, een groen dak, afval recyclen en watergebruik verminderen. Daarnaast ontvangen sportaanbieders handvatten om na afloop zelf concreet aan de slag te kunnen gaan bij hun vereniging verduurzaming.

Voor vragen en opmerkingen: sport@papendrecht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie