• Burgemeester Annemiek Jetten neemt afscheid van Papendrecht.
• Burgemeester Annemiek Jetten neemt afscheid van Papendrecht. Foto: SHE fotografie

Scheidend waarnemend burgemeester Jetten: ‘Ik heb me hier echt thuis gevoeld’

Algemeen 773 keer gelezen

PAPENDRECHT • Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten neemt op dinsdagmiddag 7 februari 2023 afscheid als burgemeester van Papendrecht.

Dit gebeurt tijdens een afscheidsreceptie in het gemeentehuis. Jetten was sinds 7 juni 2021 waarnemend burgemeester.

Hoe heeft u het waarnemend burgemeesterschap van Papendrecht ervaren?
“Ik heb me hier echt thuis gevoeld, tot en met de laatste dag. Er waren in het begin vragen over mijn vertrek uit Vlaardingen. Dat was begrijpelijk en ook fijn dat ik deze vragen in de openbaarheid kon beantwoorden. Daarna speelde het gelukkig geen rol meer. Ik heb de inwoners als heel prettig, warm en belangstellend ervaren, dan kun je echt goede gesprekken aangaan.

In coronatijd was het lastiger om mensen persoonlijk te spreken. De samenwerking met verenigingen en andere partijen was gelukkig uitstekend, ook in coronatijd was het heel constructief. Ik heb grote bewondering voor de wijze waarop iedereen probeerde er zo goed mogelijk voor elkaar te zijn.”

Wat was een bijzonder moment, dat u niet snel meer zult vergeten?
“De vele festiviteiten, zowel de feesten als de herdenkingen waren mooi. Ook de lintjesregen vond ik super speciaal, voor het eerst weer live na Corona. Wat ik echt ook bijzonder vond, was vorig jaar het G-toernooi bij VV Papendrecht. De ploegen afkomstig van heinde en verre waren uiterst verrast over de manier waarop het hier was georganiseerd. Er was échte aandacht. De organisatie was heel professioneel en er was veel publicitaire en bestuurlijke aandacht .

Ik heb ook verdrietige dingen meegemaakt, zoals de dodelijke steekpartij in de Guido Gezellestraat, dat had een hele grote impact. Niet alleen op mij, maar op heel veel Papendrechters.

Hoe heeft u de samenwerking met het college en de raad ervaren?
“Met zowel het huidige als het vorige college was de samenwerking heel prettig. In het huidige college zitten vijf wethouders, waarvan vier nieuw, die allen heel ambitieus zijn en elkaar ook dingen gunnen.

De samenwerking in de raad heb ik als wisselend ervaren. Niet altijd leek het gesprek te gaan over de belangen van de gemeente Papendrecht. Maar er wordt hard aan gewerkt, ook samen met de griffier, om hier verandering in te brengen. Met de invoering van het proces van bestuurlijke vernieuwing, kunnen raadsleden meer met elkaar en de samenleving in gesprek zijn. Ik hoop oprecht dat het ook leidt tot meer vertrouwen in de gemeente.”

Wat zijn uw plannen voor de toekomst?
“Ik heb me beschikbaar gesteld als lijsttrekker namens de PvdA voor de waterschapsverkiezingen voor waterschap Brabantse Delta. De verkiezingen voor de waterschappen en de Provinciale Staten zijn op 15 maart aanstaande. De uitdagingen zijn, onder andere als gevolg van klimaatveranderingen, groot en vragen veel van de waterschappen. Een mooie taak om daar bestuurlijk aan mee te werken, ik kijk er naar uit! Maar ik zal Papendrecht en zijn inwoners en bedrijven zeker gaan missen. Het ga jullie goed!”

Hans Huisman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Auto in Alblasserdam zwaar beschadigd door explosie; politie doet onderzoek 112 1 uur geleden
Afbeelding
't Nokkenwiel en Het Palet uit Alblasserdam vieren de week van het openbaar onderwijs en opvang Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Passiestonden in de Sionskerk te Papendrecht Algemeen 22 uur geleden