• Een tekening van hoe het pand er ongeveer uit komt te zien.
• Een tekening van hoe het pand er ongeveer uit komt te zien. Foto: Aangeleverd

Veel starterswoningen in woontorens op Van der Kevie-locatie in Papendrecht

Algemeen 1.132 keer gelezen

PAPENDRECHT • Er komen zo’n zestien of zeventien starterswoningen in de nieuw te bouwen woontorens in het centrum van Papendrecht, op de plek waar voorheen het Van der Kevie-pand stond, naast het gemeentehuis.

Dat heeft de gemeenteraad van Papendrecht afgelopen donderdagavond besloten. In het pand, met twee woontorens boven een zogenaamde commerciële plint, komen in totaal maximaal 50 woningen. Daarvan moet een derde bestaan uit starterswoningen met een oppervlak van 50 tot 60 vierkante meter.

Chris Grimmius (GroenLinks) diende een motie in om er zeker van te zijn dat de starterswoningen er komen en niet te duur zullen worden. Hij dacht aan een bedrag tussen de 150.000 en 250.000 euro. “Niet realistisch”, vond Martin Verweij van het PAB, die ondanks zijn bedenkingen toch instemde met de motie.

Om de kosten op het totale project omlaag te krijgen, waardoor de starterswoningen betaalbaarder worden, wilde GroenLinks afzien van de bouw van een parkeergarage onder de woontorens.

Wethouder Arno Janssen wilde hierin meedenken, zonder keiharde toezeggingen te doen. “Het aantal benodigde parkeerplaatsen is nog niet uit onderhandeld. Als blijkt dat de garage niet gebouwd hoeft te worden, dan moeten we dat niet nalaten. We spelen met gedachte om sommige woningen aan te bieden met nul parkeerplekken.”

In de commerciële plint komt ruimte voor horeca in de vorm van bijvoorbeeld een café of restaurant en andere functies, zoals detailhandel, dienstverlenende en/of maatschappelijke functies.

Het plan gaat nu verder uitgewerkt worden. Het is de bedoeling dat er een beeldbepaald en modern gebouw komt, waarbij zowel in de gevels als op het dak veel aandacht wordt besteed aan groenelementen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan klimaatadaptieve oplossingen en natuurinclusief bouwen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie