• Burgemeester Jan Heijkoop (rechts) en bestuursvoorzitter Ad van Driel in hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard.
• Burgemeester Jan Heijkoop (rechts) en bestuursvoorzitter Ad van Driel in hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard. Foto: Aangeleverd

Warme woorden burgemeester Heijkoop bij bezoek hospice De Cirkel in Papendrecht

Algemeen 665 keer gelezen

PAPENDRECHT • Burgemeester Jan Heijkoop van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht was onlangs te gast bij hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard in Papendrecht.

Hospice De Cirkel heeft een vestiging ten behoeve van de inwoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en een vestiging voor de inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht. De laatste vestiging opende eind 2020 haar deuren.

Als het in het ziekenhuis of thuis niet meer kan, zijn deze ‘bijna-thuis-huizen’ een mooie mogelijkheid voor mensen om te midden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen. Alle vrijwilligers zijn specifiek opgeleid om de bewoners en hun naasten nabij te zijn. Zij zorgen voor eten, drinken en vooral voor liefdevolle aandacht. De eigen thuiszorgorganisatie en de huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg.

Bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel en Nico van der Veen, bestuurslid van de Stichting vrienden van hospice De Cirkel, ontvingen burgemeester Heijkoop.

“Ongeveer 25 jaar geleden was ik als gedeputeerde al betrokken bij één van de eerste hospices van Nederland in Dirksland en werd overtuigd van de grote maatschappelijke waarde”, aldus burgemeester Heijkoop. Tien jaar later was hij als burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht nauw betrokken bij de oprichting van hospice De Cirkel voor de Zwijndrechtse Waard. Dit hospice opende in 2011 haar deuren.

Toen Ad van Driel in 2018 het voornemen om een tweede vestiging te realiseren in de Alblasserwaard besprak met Jan Heijkoop, heeft hij dit als ware ambassadeur van hospice De Cirkel meteen van harte gesteund.

Burgemeester Heijkoop bewonderde nu dit nieuwe hospice en sprak zijn dank uit voor de hartverwarmende inzet van alle vrijwilligers in beide vestigingen. Ook sprak hij woorden van respect voor de manager, de coördinatoren en het bestuur voor de professionele organisatie als basis voor het mooie en betekenisvolle werk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie