• Dylan, zijn moeder Bianca, zijn grootmoeder Henny Kanninga en wethouder Jan Dirk van der Borg (v.l.n.r.).
• Dylan, zijn moeder Bianca, zijn grootmoeder Henny Kanninga en wethouder Jan Dirk van der Borg (v.l.n.r.). Foto: Wiebe Schievink

Speeltuin voor kinderen met een beperking in Vondelpark

Algemeen 609 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met hun (klein)zoon Dylan in gedachte heeft Henny Kanninga samen met haar dochter Bianca een initiatief aangedragen om een speeltuin in Papendrecht toegankelijk te maken voor kinderen met een beperking.

“Het kan toch niet zo zijn dat kinderen met een beperking alleen maar naar spelende leeftijdsgenootjes kunnen kijken”, vraagt Kanninga zich hardop af. Zij moeten ook actief mee kunnen doen, zodat ze met elkaar leren omgaan en samen kunnen spelen. “Dat vraagt om speelvoorzieningen waar ieder kind kan spelen”, vervolgt zij. “De nieuwe toestellen hebben we samen met Kompan gekozen. De keuze viel op een trampoline en een nieuw speelpaneel. Hierdoor is het mogelijk dat Dylan buiten speelt met zijn vrienden en vriendinnen.”

Sponsoren
Henny: “Hoewel we het betreuren dat de speeltuinverenigingen in Papendrecht niet bereid waren om ons te helpen met het aanvragen van subsidies, hebben we elders wel steun gevonden voor onze ideeën. Zo hebben we uit het bedrijfsleven verschillende sponsoren bereid gevonden een financiële bijdrage te leveren om deze speelvoorziening te realiseren. Op deze plaats willen wij Boskalis, Van Sillevoldt Rijst B.V., Vorm, Vego Papendrecht en De Rivierendriesprong Papendrecht hartelijk bedanken.”

Initiatief omarmd
Het initiatief van Henny en Bianca Kanninga draagt bij aan één van de hoofddoelen van de provincie Zuid-Holland om een gezonde en bewegingsvriendelijke leefomgeving aan te bieden. Naast de particuliere giften is daarom door de provincie Zuid-Holland een subsidie verstrekt om dit initiatief van de grond te krijgen. Vanuit de Rijksbijdrage voor leefstijlinterventies heeft ook de gemeente financieel bijgedragen aan de aanpassing van de speeltuin. “Er is door de gemeente goed met ons meegedacht over het ontwerp en de plaats waar de aanpassingen konden worden gerealiseerd. Op die manier kunnen zoveel mogelijk kinderen er gebruik van maken”, aldus Kanninga.

Wethouder Jan Dirk van der Borg is enthousiast over het initiatief: “Wij hebben het gelijk omarmd omdat het mooi past binnen onze ambities om dit soort initiatieven vanuit de samenleving te ondersteunen. Het helpt bovendien om meer kinderen aan het bewegen te krijgen.”

Stichting
Als het aan Henny en Bianca Kanninga ligt, is dit niet de laatste speeltuin die wordt aangepast. Om meerdere speelplekken voor iedereen toegankelijk te maken, is zij van plan een (nationale) stichting op te richten in nauwe samenwerking met KIWANIS Rotterdam. Voor meer informatie of een bijdrage kan gemaild worden naar interactieve-speeltuinen@outlook.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie