• Loïs van Valen.
• Loïs van Valen. Foto: Nanda van Heteren

Loïs van Valen uit Papendrecht gaat vluchtelingen in Griekenland helpen

Algemeen 1.053 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse Loïs van Valen (16) gaat met twaalf andere mbo studenten van het Rotterdamse Hoornbeeck College en Stichting CRR (Christian Refugee Relief), op 17 april twee weken naar het Griekse Athene om vluchtelingen vrijwillig te helpen. Om de duizend euro voor de missie de financieren maakt en verkoopt Loïs broodjes.

“Sinds dit collegejaar volg ik de studie Business Service. In onze school hing een poster over Stichting CRR. Mijn studiegenoten en ik dachten dat het mooi kon zijn om onze naasten te helpen die het niet zo goed hebben als wij. Daarom gaan wij van 17 april tot en met 1 mei met een groep daarheen om onder meer kleding in- en uit te laden, te sorteren en eten rond te brengen bij daklozen.

Ik hoop echt dat wij de mensen daar blij kunnen maken door onze hulp én doordat zij ook ervaren dat er genoeg mensen zijn die om hen geven en hen willen helpen. Voor mijn eigen ontwikkeling hoop ik dat ik dan nog meer besef in wat voor goed land ik woon en dat ik kan leren om met weinig tevreden te zijn. Al denk ik ook dat het naast een waardevolle reis heel heftig gaat worden door wat we allemaal zien. In mijn ogen is de missie geslaagd wanneer we alles waarvoor we kwamen hebben gedaan en de mensen daarmee blij hebben gemaakt.

Inzamelingsactie
Vorige maand zijn we gestart met geld inzamelen voor onze missie. Wij hebben per persoon duizend euro ingesteld als streefbedrag. Dat is niet alleen voor mijn vlucht en verblijf, maar ook hoop ik geld aan Stichting CRR te kunnen geven zodat zij daar, nadat ik terug ben in Nederland, veel goeds mee kunnen doen in Griekenland.

Op dit moment staat de teller op 180 euro. Via www.doneeractie.nl/stichting-crr/-70270 kunnen mensen doneren. Dus deze link heb ik naar familie en vrienden gestuurd en via mijn status op sociale media gedeeld. Om de overige 820 euro bij elkaar te krijgen, ben ik van plan om broodjes te maken en te verkopen aan bedrijven en andere Papendrechters.”

Broodjes
Loïs zou het erg leuk vinden wanneer mensen een broodje bestellen, zodat ze daar vrijdag 3 februari lekker van kunnen genieten. Loïs: “Niet alleen vanwege het goede doel, maar ook doordat mijn verse broodje een goed begin is van je weekend! Je kan kiezen uit een wit of bruin broodje gezond, tonijnsalade, eiersalade en kip pesto. Per broodje reken ik 4,50 euro.

Bestellen
Via lois@vanvalen.org kan je je bestelling doorgeven voor die vrijdag. Graag zie ik daarin ook tegemoet of je de bestelling op wil komen halen of door mij wil laten bezorgen. In het laatste geval, zie ik graag het adres tegemoet. Via de e-mail houden we dan contact.”

Stichting CRR
Stichting CRR houdt verschillende groepsreizen naar Griekse eilanden zodat vrijwilligers daar kunnen helpen in of rondom vluchtelingkampen door bijvoorbeeld tenten te bouwen, voedsel en kleding uit te delen en te zorgen voor sociale activiteiten. Ook gaat er maandelijks hulptransport naar de gebieden toe, omdat er een tekort is aan ‘bijna alles’. Op de website van de organisatie is daarover het volgende te lezen: ‘Kleding en hygiëneproducten worden landelijk ingezameld via een netwerk aan inzamelpunten en in de CRR opslag te Nieuw-Lekkerland gesorteerd, verpakt en gelabeld. Zo kunnen deze na aankomst van het hulptransport direct uitgedeeld worden. Stichting CRR werkt hierbij nauw samen met lokale stichtingen en organisaties in Griekenland zodat de juiste goederen afgestuurd en uitgedeeld worden.”

Zie www.christianrefugeerelief.com voor meer informatie.

Nanda van Heteren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie