• Wethouder De Deugd legt het laatste puzzelstukje. Links Dirk Louter van het bestuur.
• Wethouder De Deugd legt het laatste puzzelstukje. Links Dirk Louter van het bestuur. Foto: Bert Bons

Feestelijke opening van Odensehuis in Alblasserdam

Algemeen 844 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In het Participand aan de Lelsstraat in Alblasserdam werd dinsdagmiddag het Odensehuis geopend.

“We zijn al open sinds november, maar dat hebben we onder de radar gedaan, om een beetje te wennen”, vertelde Dirk Louter van het bestuur van het Odensehuis tijdens de opening. “Deze opening doen we nu om te vieren dat we al zover gekomen zijn.”

Het Odensehuis is een inloop,-informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden.

Er worden activiteiten gehouden zoals sjoelen, puzzelen of eten bereiden. Men kan binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit.

Dirk Louter beschouwt de start van het Odensehuis in Alblasserdam als een tussenstation op weg naar een dementievriendelijke samenleving.

“Het Odensehuis helpt om mensen met dementie of geheugenklachten en hun levensgezel een menswaardig bestaan te blijven geven”, legt hij uit.

Het Odensehuis Alblasserdam is op dinsdag en donderdag open van 10:00 tot 15:00 uur. Op dit moment komen er vijf deelnemers en hun partners en mantelzorgers op geregelde basis naar het Odensehuis.

“Ik wil ons dorp feliciteren met heet Odensehuis”, vertelde wethouder Margreet de Deugd van de gemeente Alblasserdam. De gemeenteraad ondersteunt het Odensehuis met een jaarlijkse bijdrage.

“Het Odensehuis is een voorbeeld van hoe we het willen in Alblasserdam: met elkaar samenleven en elkaar helpen.“

Als openingshandeling werden er puzzelstukken gelegd van het logo van het Odensehuis. Dit gebeurde door het bestuur, een cliënt, een partner van een cliënt, een gastvrouw, een case-manager en als laatste door wethouder Margreet de Deugd.

Voor meer informatie: www.odensehuisalblasserdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app