• Burgemeester Jetten spreekt de vrijwilligers toe.
• Burgemeester Jetten spreekt de vrijwilligers toe. Foto: Richard van Hoek

Papendrecht viert Nationale Vrijwilligersdag met heerlijk ontbijt en lovende woorden

Algemeen 643 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ieder jaar op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Dit wordt gevierd in heel Nederland en ook in Papendrecht. Vrijwilligers werden tijdens een uitgebreid ontbijt in het zonnetje gezet en er was extra aandacht voor vrijwilligerswerk.

Na twee coronajaren waarin een Vrijwilligersontbijt niet mogelijk was, konden burgemeester en wethouders de vrijwilligers in Papendrecht dit jaar weer uitnodigen voor een samenkomst. Grand café Willaerts was de place to be, van 08.30 tot 10.30 uur schoven ongeveer 115 vrijwilligers van meer dan 30 verschillende organisaties aan voor een heerlijk ontbijt en een goed gesprek.

In haar openingstoespraak benadrukte burgemeester Annemiek Jetten dat ondanks vele veranderingen en ingrijpende gebeurtenissen in het afgelopen jaar, zoals bijvoorbeeld corona, de oorlog in Oekraïne en stijgende energieprijzen, vrijwilligers beschikbaar en aanwezig bleven. Heel veel organisaties konden op vrijwilligers blijven rekenen.

Annemiek Jetten: “Fijn dat we hier met z’n allen bij elkaar zijn, op Nationale Vrijwilligersdag; aan het eind van een onrustig en bewogen jaar, waarin veel gebeurtenissen plaatsvonden die stevig ingegrepen hebben in het persoonlijke leven van velen. Meer mensen in de samenleving, inwoners in onze gemeenschap, die het moeilijk hebben en daarom de hulp van anderen goed kunnen gebruiken. U zet zich in vanuit een warm hart, maatschappelijk betrokken en vrijwillig voor uw organisatie, wat vaak voelt als uw kluppie. Waar u aan verknocht bent. En wat o zo belangrijk is. Want stelt u zich eens voor dat mensen als u er niet zouden zijn of allemaal een baaldag zouden hebben. Dan stond het maatschappelijk leven ook hier in Papendrecht… letterlijk stil.”

Vrijwilligerswerk is het cement en bindmiddel van een samenleving. Het is een goede en mooie manier van omzien naar elkaar. Vrijwilligerswerk maakt ook écht het verschil en zorgt ervoor dat een samenleving goed functioneert. Tijdens het vrijwilligersontbijt was er bijzondere aandacht voor een aantal door vrijwilligersorganisaties voorgedragen vrijwilligers en vrijwilligers die in het afgelopen jaar een koninklijke onderscheiding uitgereikt kregen.

Wethouder Jaco van Erk: “In het afgelopen half jaar dat ik nu wethouder sociaal domein ben in Papendrecht, heb ik al met heel veel organisaties, en vrijwilligers kennis gemaakt. En wat mij elke keer opvalt is de grote betrokkenheid, de inzet, de passie en de bevlogenheid waarmee mensen dit ‘werk’ doen. Wij waarderen álle vrijwilligers. Of ze nu één keer per jaar betrokken zijn bij het organiseren van een cultureel evenement of iedere week klaar staan voor eenzame inwoners met een kop koffie en een praatje. Hoe groot of klein de inzet ook is, met elkaar maken we Papendrecht een beetje mooier.”

Het Vrijwilligersontbijt werd georganiseerd door het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht. Inwoners die nadenken over vrijwilligerswerk kunnen van het vrijwilligerspunt ondersteuning krijgen bij het vinden van een leuke uitdaging, iets dat bij hen past. Voor meer informatie: www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een oriëntatiegesprek. Dit kan via 078-6154741.

• De deelnemers aan het Vrijwilligersontbijt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 13 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden