Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inspirerende bijeenkomst in Papendrecht over gastvrijheid

Algemeen 841 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Werkgroep ‘Senioren Sterker Maken’ heeft in de afgelopen week in het Leonardo Hotel in Papendrecht een interactieve bijeenkomst georganiseerd rond het thema ‘Gastvrijheid’.

Er was een inspirerend programma, onder leiding van Mirjam Karsten van de Werkplaats Sociaal Domein. En er waren twee presentaties over het onderwerp. Renate Busau en Corina Voermans vertelden passievol over hun ‘Babbelbox’ aan de Badhuisstraat 4 in Papendrecht; een koffie inloop voor omwonenden en voor wie er maar wil.

Renate en Corina hebben deze activiteit zelf opgezet en het wordt steeds druk bezocht. Vragen als: ‘Hoe worden bezoekers ontvangen? Waarom blijven de bezoekers steeds terug komen? Wat is het geheim van hun succes?’, werden met enthousiasme beantwoord.

Daarna volgde een flitsende presentatie van Dylan Kwakkel, docent Hospitality (gastvrijheid) aan de Hogeschool Horeca & Toerisme in Nieuwengein, over de vraag ‘Hoe zorg je dat je als organisatie gewaardeerd wordt?’. Daarbij is onder andere de eerste indruk bij binnenkomst, de inrichting, je communicatie van groot belang. Gewapend met al deze info gingen de bezoekers na de pauze aan de slag om in groepjes te bedenken hoe dat in hun eigen organisatie toegaat en of ze nog wat kunnen leren of verbeteren.

Het was mooi om te zien dat er veel organisaties uit Papendrecht vertegenwoordigd waren. Onder andere verschillende kerken waren er, evenals Sterk Papendrecht, Rivas, Odensehuis, leden WMO adviesraad, Socialiteit Biels, de apotheek, bibliotheek en seniorenbond de Ertepeller. Ervaringen werden gedeeld, tips gegeven en uiteindelijk ging iedereen na een geslaagde bijeenkomst geïnspireerd naar huis. En dat alles om te zorgen dat een gast of bezoeker zich welkom voelt en gezien en gehoord wordt.

In een volgende bijeenkomst, de zesde alweer, zal er worden teruggeblikt en zullen successen van de afgelopen jaren worden gedeeld. Mensen die geïnteresseerd zijn in het netwerk of er een volgende keer bij willen zijn, kunnen contact opnemen met Art Groenenboom via green.art@planet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden