• De huidige bibliotheek aan de Veerweg gaat vanaf komende woensdag dicht.
• De huidige bibliotheek aan de Veerweg gaat vanaf komende woensdag dicht. Foto: Bert Bons

Bibliotheek Papendrecht gaat 2,5 week dicht vanwege verhuizing

Algemeen 837 keer gelezen

PAPENDRECHT • De bibliotheek van Papendrecht, die nu nog gevestigd is aan de Veerweg 135, gaat vanaf woensdag 30 november tweeënhalve dicht om te verhuizen naar het nieuwe onderkomen in het gemeentehuis aan De Markt. Op maandag 19 december gaat daar de nieuwe bibliotheek weer open.

De verbouwing van het gemeentehuis is op maandag 17 oktober gestart. Het gemeentehuis wordt momenteel klaargemaakt voor de komst van de bibliotheek. Zodra het einde van de verbouwing in zicht is, begint de verhuizing van de bieb. Tussen 30 november en 18 december staat deze gepland, waardoor bezoekers en leden van de bibliotheek in Papendrecht er tijdelijk niet terecht kunnen. Zij kunnen gebruikmaken van bibliotheken in de regio, zoals bijvoorbeeld Sliedrecht of Dordrecht.

De verhuizing naar het gemeentehuis biedt volgens de bibliotheek kansen voor inwoners, de gemeente en de bibliotheek. “Samen creëren we een nieuwe omgeving voor de samenleving”, aldus de bibliotheek. “Een fijne, inspirerende plek die Papendrechters volop mooie kansen biedt op het gebied van ontmoeting, ontwikkeling, kennisdeling en informatievoorziening.”

Van een paspoort ophalen tot een krantje of boek lezen en koffie drinken met dorpsgenoten; het kan straks allemaal op één plek op de eerste verdieping van het gemeentehuis in Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden