Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Prikkelarme kerkdienst op zondag 16 oktober in Alblasserdam

Algemeen 806 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam wordt op zondag 16 oktober weer een prikkelarme dienst gehouden.

De dienst heeft een nieuwe tijd gekregen en begint om 16.00 uur. Het thema is: ‘Water geeft Leven!’. Wat doet water met geloof en van daaruit met je kijk op de klimaatverandering en alle gevolgen van dien?

De dienst is bedoeld voor iedereen die gevoelig is voor prikkels, zoals dat vaak het geval is bij mensen met NAH, autisme, ADHD of HSP. Een reguliere dienst kan dan te druk zijn of te vol met geluiden en andere prikkels. Er zijn ook mensen waar een rustige kleinschalige dienst gewoon prettiger voor is.

De dienst van 16 oktober wordt gehouden van 16.00 tot 16.30 uur in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam. De kerkzaal is open vanaf 15.45 uur.

Tijdens de dienst zal het geluid niet zo hard zijn, is het licht minder fel en is er meer ruimte tussen de stoelen. Daarnaast zorgt de kerk voor een vaste structuur van de liturgie. Deze bevat alle onderdelen van een reguliere dienst, maar dan ingekort.

Sommige mensen vinden het fijn om van tevoren te weten wat er precies in de dienst gaat gebeuren. Daarom is het mogelijk om de liturgie vooraf al te ontvangen. Belangstellenden hiervoor kunnen een mailtje sturen naar Annette Verdoorn (annette.v@vermail.nl). Zij is ook bereikbaar voor meer informatie.

De volgende Prikkelarme dienst zal gehouden worden op zondag 22 januari. Zelfde tijd, zelfde plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden