• Een reeds geplaatst calisthenics park in Hendrik Ido Ambacht.
• Een reeds geplaatst calisthenics park in Hendrik Ido Ambacht. Foto: Aangeleverd

Papendrecht krijgt een calisthenics park in het Vijverpark

Algemeen 684 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrecht krijgt binnenkort een calisthenics park waar jong en oud samen kan sporten.

Cemal Hasanoglu, inwoner van Papendrecht en initiatiefnemer van het project, kwam met het idee om een calisthenics park in Papendrecht te realiseren. Gesteund door de Dordtse calisthenics expert Jason Bonam heeft Cemal de gemeente benaderd met een projectplan. De gemeente omarmde het plan en in samenwerking met Cemal, Jason, Heidy van Dam (gemeente Papendrecht) en Marvin Straver (Team Sportservice Papendrecht) is er gekeken naar de mogelijkheden wat de financiën betreft en de locatie waar het parkje gebouwd gaat worden.

Mooie locatie
Voor de bouw van de faciliteit is de keuze gevallen op de locatie Vijverpark. Dat is een mooie locatie die zeer toegankelijk is voor een brede doelgroep. Bewoners in de buurt zijn door Cemal gevraagd tijdens het flyeren in de buurt wat ze van het sportproject vinden. De ervaring van Cemal was dat de mensen positief zijn wat het sportproject betreft.

Om het project te financieren zijn er fondsen en subsidies aangeschreven voor het aanvragen van financiële middelen bij de provincie Zuid Holland. Door Team Sportservice Papendrecht zijn er aanvragen voor budget ingediend bij de Rabobank Coöperatiefonds en Univé Buurtfonds. Tevens wordt er vanuit het Vitaliteitsakkoord ook een bijdrage geleverd aan het project. Alle benoemde aanvragen zijn gehonoreerd.

Eigen gewicht
Calisthenics is een vorm van training waarbij men het eigen lichaamsgewicht gebruikt als weerstand bij oefeningen zoals pull ups, push ups, dips en squats. De sport is overgewaaid vanuit Amerika en is inmiddels een hype in Nederland met meer dan 200 faciliteiten in het gehele land. Calisthenics kan van jong tot oud in de leeftijd van 6 tot 50+ beoefend worden. De oefeningen worden uitgevoerd op calisthenics toestellen. Voor de inrichting van de faciliteit in Papendrecht wordt er samengewerkt met Kompan bv.

Een calisthenicspark levert een positieve bijdrage aan de community. De realisatie van de faciliteit brengt mensen in beweging en daarnaast levert het een bijdrage aan de sociale cohesie, leefbaarheid en veiligheid in de buurt. In samenwerking met de gemeente zullen er onder andere door Jason Bonam calisthenics lessen aangeboden worden aan de buurtbewoners.

Nu de financiën voor het realiseren van het calisthenics park rond zijn kan er een planning gemaakt worden voor de bouw van de faciliteit. Alle samenwerkende partijen willen dit jaar nog de faciliteit gerealiseerd zien. Voor meer informatie: de Facebook pagina Fitness Outdoorgym Papendrecht.

• Een workshop calisthenics voor kinderen.
• Jason voert een planche uit.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie