Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

CDA Papendrecht: ‘Start zo snel mogelijk met toewijzen huizen aan eigen inwoners’

Algemeen 450 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het CDA in Papendrecht pleit ervoor om zo snel mogelijk meer huur- en koopwoningen toe te wijzen aan eigen inwoners.

De partij heeft vragen gesteld over de nieuwe Huisvestingswet, die volgend jaar moet ingaan. Deze nieuwe wet biedt gemeenten meer ruimte om huizen toe te wijzen aan eigen inwoners en mensen met een cruciaal beroep. Dit geldt voor zowel huur- als koopwoningen.

De huidige Huisvestingswet geeft gemeenten al de mogelijkheid om huurwoningen toe te wijzen aan mensen die een economische of maatschappelijke binding hebben met de plaats. Alleen mag nu slechts een kwart van het aanbod worden gereserveerd voor inwoners van de eigen gemeente. Dat wordt straks de helft. Daarnaast mogen gemeenten straks ook koopwoningen reserveren voor hun eigen inwoners. Nu geldt die mogelijkheid alleen voor huurwoningen.

De CDA-fractie van Papendrecht vindt dat de gemeente nu al moet inspelen op die nieuwe wet door plannen te maken. “Zodat wij zo spoedig mogelijk nadat de wet wordt aangenomen tot implementatie kunnen overgaan”, aldus het CDA.

“Er zijn inwoners jong en oud die al jaren wachten om een huurhuis te krijgen of een woning te kunnen kopen in de eigen gemeente. Ook in de gemeente Papendrecht. Dit voorstel zorgt ervoor dat meer eigen inwoners hun wens kunnen realiseren. Ook bevordert dit de leefbaarheid in onze gemeente”, aldus Corrie Middelkoop, raadslid van het CDA.

De partij wil graag weten op welk moment en hoe de gemeente Papendrecht kan starten met de ruimere toewijzing aan eigen inwoners. Ook vraagt het CDA naar mogelijkheden om deze toewijzing aan eigen inwoners te zijner tijd toe te passen op komende nieuwbouwprojecten in de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie