• Geraldo Alken in actie.
• Geraldo Alken in actie. Foto: Aangeleverd

Jumprope wereldrecord Geraldo Alken uit Papendrecht in Guinness boek

Algemeen 1.358 keer gelezen

PAPENDRECHT • De 30-jarige Papendrechter Geraldo Alken van Elevate Rope heeft met touwtjespringen vorig jaar een nieuw wereldrecord behaald: de meest opeenvolgende ‘Double Under To Double Under Frog Skips’ binnen 15 seconden. Met deze prestatie bemachtigde hij een plek in het onlangs verschenen boek Guinness World Records 2023.

Het wereldrecord werd op 3 oktober 2021 vastgelegd door Geraldo Alken in zijn woonplaats Papendrecht. In totaal voerde hij 7 opeenvolgende ‘Double Under To Double Under Frog Skips’ uit. Een ‘double under’ is een sprong waarbij het springtouw per sprong twee keer onder de voeten door wordt gehaald alvorens over te gaan op een handstand. Het touw wordt vervolgens nog een keer onder de voeten doorgehaald alvorens terug te keren naar een staande houding (een ‘frog’). Voor dit record moet de volgende ‘double under’ gelijk volgen zonder pauze.

“Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik een wereldrecord zou kunnen vestigen voor wat dan ook. Ik begon met touwtjespringen als middel om kilo’s kwijt te raken maar inmiddels is het uitgegroeid tot mijn levenswerk, mijn trots en power tool om anderen te inspireren. Mijn boodschap is dat je echt alles kunt doen als je er maar in gelooft en je er 100% voor gaat”, vertelt Geraldo Alken.

Vanuit deze passie richtte Geraldo Alken het springtouwbedrijf Elevate Rope op en zo ontstond The Elevate Family. Inmiddels is dit een internationaal begrip en de snelst groeiende jumprope community van het moment. Met Elevate Rope hoopt hij zoveel mogelijk mensen te inspireren om te beginnen met touwtjespringen. De voordelen van deze sport zijn eindeloos: “Het stimuleert de geestelijke gezondheid en verbetert je coördinatie, motorische vaardigheden, botdichtheid, ritme en ga zo maar door.”

Elevate Rope zet de sport touwtjespringen op de kaart in Nederland samen met stichting Foxer Talent en JumpLevel. Voor het eerst in Nederland werd afgelopen mei een Jumprope Meet-up Event georganiseerd waar meer dan 100 jumpers op af kwamen. De jumprope community groeit hard en ook jij kunt meedoen. Blijf op de hoogte van aankomende events op Elevate Rope en leer nieuwe tricks van touwtjespringen op Instagram of via het YouTube Kanaal van Geraldo Alken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden