• Nellie van Sinttruije bij de nieuwe dagbesteding.
• Nellie van Sinttruije bij de nieuwe dagbesteding. Foto: Aangeleverd

Nieuwe dagbesteding in Sliedrecht voor mensen met niet aangeboren hersenletsel

Algemeen 477 keer gelezen

Nieuwe dagbesteding in Sliedrecht voor mensen met niet aangeboren hersenletsel

SLIEDRECHT/REGIO • Per 1 november start een nieuwe dagbesteding in Sliedrecht voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Die opent op de Kerkbuurt in Sliedrecht voor mensen van 18 tot 60 jaar. Deze dagbesteding wordt gerund door Nellie van Sinttruije, bekend van Seniorenhuys de Schalm en neemt zijn intrede in het voormalig pand van de gebitskliniek aan de Kerkbuurt 124 tot 126. Met deze dagbesteding hoopt zij mensen met NAH een rustige, gezellige plek te bieden.

Voor elkaar, met elkaar
De dagbesteding, die de naam NAH Dagbesteding de Schalm draagt, richt zich op mensen met NAH. De visie van de dagbesteding is dat deze patiëntgroep zich waardevol en begrepen voelt, maar dat er ook ruimte is om met lotgenoten samen te komen. Het drinken van een bakje koffie, in elkaar met gesprek raken en samen ontspannen staat hierin centraal. Maar belangrijk is: niks moet, alles mag.

“Wat voor ons erg belangrijk is, is het lotgenotencontact”, vertelt Nellie. “Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de behoeften en vaardigheden van de bezoekers, waarbij we altijd rekening houden met eventueel aanwezige beperkingen. We hebben een werkgroep opgericht met onder andere mensen met NAH en zorg professionals en daarbij kwam vooral het lotgenotencontact erg naar voren. Maar ook het belang van een prikkelarme ruimte. Het pand wordt bijvoorbeeld zo ingericht dat er aan activiteiten gewerkt kan worden, maar dat er ook genoeg ruimte is voor ontspanning en rust. We willen samen met de bezoekers kijken of we nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan, maar ook een prikkelarme omgeving bieden wanneer dat nodig is!”

Openingstijden
De dagbesteding is open van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur. Deelname is mogelijk met een WMO-indicatie of bij een WLZ-indicatie middels een Persoonsgebonden budget.

Kennismakingsgesprek
Bij behoefte aan deelname aan de NAH dagbesteding wordt men uitgenodigd voor een oriënterend kennismakingsgesprek.

Op de website www.nahdagbestedingdeschalm.nl staat meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie