Afbeelding
Foto: Aangeleverd

VV Papendrecht-duo Marc de Groen en Wim Erkelens voltooit Vierdaagse Nijmegen

Algemeen 1.021 keer gelezen

PAPENDRECHT • Zo’n drie jaar geleden werd in de kantine van Voetbalvereniging Papendrecht wandelvereniging ‘De Droge Doos’ opgericht door Marc de Groen, Wim Erkelens en erevoorzitter Bram Blom. Doel was om met elkaar de Vierdaagse van Nijmegen 2020 te gaan lopen en door sponsoring de kas van de Jubileumcommissie te spekken. 

Door een foutje van coach Nelie Sterrenburg bleek kort voor de start dat de erevoorzitter niet ingeschreven stond. Marc en Wim hebben wel de stoute schoenen aangetrokken en zijn de uitdaging aangegaan na vele trainingskilometers.

De weersomstandigheden bleken de grootste uitdaging en varieerden van heel warm tot heel nat. Dat leverde Wim blaren op, op beide ellebogen (...). Dit was ook voor de organisatie een unieke blessure in haar 104-jarig bestaan. Marc hield het bij een paar minuscule blaren op zijn voet.

Clubtenue
Dit ongemak kon het duo niet weerhouden om vrijdagmiddag in clubtenue de finish te passeren en het felbegeerde kruisje in ontvangst te nemen. Een delegatie namens VV Papendrecht had hen kort daarvoor een heldenontvangst bezorgd met de onvermijdelijke gladiolen.

Volgend jaar staat op 1 juni de volgende uitdaging voor de actieve leden van ‘De Droge Doos’ op het programma. Dan wordt meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Voor KWF Kankerbestrijding gaat op grote hoogte naar de top van de Alpenreus gewandeld worden onder het motto ‘opgeven is geen optie’. 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie