• De opening van het kinderdagverblijf.
• De opening van het kinderdagverblijf. Foto: Hans Huisman

IKC Beatrix uit Papendrecht start met kinderdagverblijf

6 jul, 09:32 Algemeen 0 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een langgekoesterde wens van Integraal Kindcentrum Beatrix aan de Van der Palmstraat in Papendrecht, om ook kinderen van 0-4 te kunnen plaatsen, is met de opening van het kinderdagverblijf op dinsdag 5 juli uitgekomen.

Integraal Kindcentrum Beatrix aan de Van der Palmstraat is al jaren bezig om onderwijs en opvang bij elkaar te brengen. Hananja Witkamp, directeur IKC Beatrix, geeft aan dat het plaatje nu compleet is: “IKC Beatrix verzorgt vanaf heden opvang en onderwijs van 0 tot 13 jaar, namelijk peutergroepen, basisonderwijs, voorschoolse- en naschoolse opvang en nu dus ook dagopvang/kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Door ruimten anders in te richten en het stabiliseren van leerlingaantallen is er ruimte ontstaan om een dagopvanggroep in te richten.”

Eigenlijk was het de bedoeling dat het kinderdagverblijf op 1 januari 2022 geopend zou worden. Rogier Vegter, directeur-bestuurder van Wasko Kinderopvang, legt uit: “Zoals in de hele markt bleek het moeilijk om personeel te werven. Een half jaar later is het alsnog gelukt, waar we erg trots op zijn. Want we willen natuurlijk niet dat we het kinderdagverblijf binnen een paar maanden moet sluiten, we kijken echt naar de lange termijn.”

Op dinsdag 5 juli 2022 werd dit feestelijke moment gevierd en kon het nieuwe kinderdagverblijf worden bewonderd.

Hans Huisman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie