Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Opgeknapte binnentuin Eksterstraat in Alblasserdam officieel geopend

4 jul, 11:02 Algemeen 65 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Marten Japenga van Alblasserdam heeft afgelopen zaterdag het vernieuwde binnenterrein bij de Eksterstraat/Waalsingel/Scheldeflat officieel geopend.

Dit gebeurde tijdens een gezellige activiteitenmiddag die door buurtbewoners in samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) werd georganiseerd.

De bestaande binnentuin was al een tijdje toe aan een opknapbeurt. Nadat bekend werd dat Woonkracht10 de woningen en de achterpaden op zou gaan knappen werd eind 2020 een eerste bijeenkomst georganiseerd om ook de binnentuin aan te passen. Een aantal bewoners gaf toen aan mee te willen denken over de herinrichting. Daaruit is een definitief ontwerp voortgekomen.

Inmiddels zijn de paden achter de woningen vervangen. Er werd nieuw gras ingezaaid, nieuwe beplanting aangebracht en een flink aantal fruitbomen geplant. Uiteraard zijn er picknickbankjes te vinden. In het kader van klimaatadaptatie zijn er zogenoemde wadi’s aangelegd die neerslag opvangen en daarmee eventuele wateroverlast verhelpen. Ook zijn er bruggetjes en stapstenen aangebracht waarmee gelijk een informele speelgelegenheid voor kinderen is ontstaan.

Het was een geslaagde middag met een grote opkomst van volwassenen en kinderen. Voor de kinderen was er een springkussen, schmink en een tafeltennistoernooi georganiseerd. Onder het genot van ijsjes en wafels bleven bewoners nog lang praten met elkaar. “Dit soort middagen geven een boost aan de wijk”, aldus een van hen. Buurtbewoners werden afgelopen zaterdag overigens ook opgeroepen om nog een originele naam te verzinnen voor de binnentuin.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie