• Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor repeteert ook in Alblasserdam.
• Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor repeteert ook in Alblasserdam. Foto: Helene van Domburg

Groot Nederlands Johannes de Heer Koor ook in Alblasserdam

30 jun, 15:48 Algemeen 1 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor editie 2022 zal komend najaar ook in Alblasserdam repeteren.

Het koor gaat repeteren voor kerstconcerten op 9 december in Gouda en 17 december in Apeldoorn. De repetities beginnen in september.

Inschrijven
De inschrijving voor koorleden is geopend en inmiddels al half vol geboekt. Wie ook wil meezingen kan zich aanmelden via de website: www.johannesdeheerkoor.nl

Projectkoor
Het Groot Nederland Johannes de Heerkoor is een projectkoor dat in de periode 2016 tot en met 2019 vier zeer succesvolle edities kende. Koorleden, afkomstig uit een variatie aan kerkgenootschappen, ontmoeten en herkennen elkaar in de liederen van Johannes de Heer.

Repetities
Het koor repeteert op acht verschillende locaties in Nederland, zodat de reistijd voor deelnemers beperkt blijft. Uiteindelijk vormen de deelnemers tijdens de concerten een groot koor. De repetities zijn in Goes, Alblasserdam, Woerden, Huizen, Renswoude, Doornspijk, Vriezenveen en Wouterswoude. De muzikale leiding is in handen van dirigent Wilbert Magré.

Goed doel
Op het programma staan de meest geliefde kerstliederen uit de zangbundel van Johannes de Heer. Daarin is de rubriek ‘Kerst’ één van de belangrijkste gedeelten. Een deel van de liederen is door Johannes de Heer zelf geschreven en gecomponeerd. Met de concerten wordt ook geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Woord en Daad.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie