Afbeelding

Focus Woonkracht10 op Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht

Algemeen 2 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • Woningcorporaties Rhiant en Trivire nemen op vrijdag 1 juli 464 sociale huurwoningen in Hendrik-Ido-Ambacht over van woningcorporatie Woonkracht10. Woonkracht10 wil zich volledig richten op haar bezit in de gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht. 

Het is voor Woonkracht10 een enorme uitdaging om haar woningen betaalbaar te houden. Zeker nu zij ook veel investeren in duurzaamheid en leefbaarheid. Daarom heeft Woonkracht10 besloten haar woningen in Hendrik-Ido-Ambacht van de hand te doen.

Doelgroep
Liesbeth Groeneveld, bestuurder Woonkracht10: “In de Drechtsteden staat de sociale woningmarkt onder druk. Het was voor ons dan ook belangrijk om onze woningen in Hendrik-Ido-Ambacht te verkopen aan een organisatie die deze woningen behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze organisatie vonden wij in zowel Rhiant als Trivire. Beide organisaties streven ernaar om in de toekomst voldoende betaalbare en passende woningen te kunnen blijven aanbieden aan de doelgroep waarvoor wij bestaan.”

Inmiddels zijn de bewoners, evenals de maatschappelijke partners van de drie woningcorporaties, op de hoogte gebracht van de overname.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie