Afbeelding
Foto: stockfoto

Schilderproject in Alblasserdam met thema eenzaamheid

27 jun, 13:49 Algemeen 0 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de aanloop naar de landelijke week tegen eenzaamheid, die in de eerste week van oktober gehouden wordt, organiseert de schilderclub van buurthuis de Pion in samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een schilderproject waar iedereen aan mee kan doen.

De SWA wil cultuur en welzijn verbinden door activiteiten in het dorp te organiseren waarbij maatschappelijke thema’s centraal worden gesteld, in het geval van het schilderproject is dat eenzaamheid en de preventie daarvan. Mensen die schilderen leuk vinden, of het eens willen proberen, zijn van harte welkom bij de schilderclub in de Pion om mee te doen aan deze actie. Er zullen vier avonden worden georganiseerd (eenmaal in de twee weken) waarop deelnemers aan een schilderij kunnen werken. Iedereen werkt in eigen tempo, dus het is ook mogelijk om thuis verder te gaan.

Het doel van het schilderproject is om eenzaamheid onder de aandacht te brengen, maar ook om met elkaar in verbinding te komen tijdens de avonden door aan een mooi project te werken. De eigen bijdrage is 5 euro per keer en het schilderproject start op woensdag 10 augustus om 19.30 uur in de Pion. Indien het niet mogelijk is om er de eerste avond bij zijn, is het mogelijk een informatiefilmpje te krijgen en op een andere avond te starten. Het is de bedoeling om de schilderijen te presenteren tijdens een speciale wandeling tijdens de week tegen eenzaamheid.

Aanmelden voor het schilderproject kan bij Joke via 06-11923698.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie