• Een gebiedskaartje van de glasvezelaansluitingen in Papendrecht.
• Een gebiedskaartje van de glasvezelaansluitingen in Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Delta gaat glasvezel aanleggen in Papendrecht

Algemeen 1.542 keer gelezen

PAPENDRECHT • Delta gaat glasvezel aansluiten in Papendrecht. De glasvezelaansluiting in de woning is gratis en vrijblijvend. De bewoner kan dan altijd overstappen op glasvezel door een abonnement op glasvezel te nemen.

In de komende maanden komt een medewerker van de aannemer bij alle woningen langs om met de bewoner te bespreken waar de glasvezelaansluiting in de woning kan worden geplaatst. De glasvezelaansluiting verplicht de bewoner tot niets. Zij worden op de hoogte gesteld wanneer de aannemer bij hen aan de deur komt.

Met een glasvezelaansluiting in de woning is er nog geen werkende verbinding. Wil een bewoner gebruik maken van glasvezel, dan kan hij altijd eenvoudig en snel een abonnement op glasvezel nemen. De aangesloten serviceproviders hebben diverse aanbiedingen voor de bewoners van Papendrecht.

Werkzaamheden in fases
Vanaf maandag 20 juni start de aannemer met fase 1 in de omgeving van de Da Costastraat en de wijken Wilgendonk, Molenvliet en Schildersbuurt. Na de zomervakantie starten ze in fase 2 tussen de N3 en rivier de Noord. En vanaf november volgt fase 3, te weten Oostpolder, Oosteind en Westeind.

In verband met een reconstructie door de gemeente wordt nog voor de zomervakantie gestart met de graafwerkzaamheden in de omgeving van de Da Costastraat. Na de vakantie wordt in de andere delen van Papendrecht gestart met graven. Ook daarover krijgt de bewoner een persoonlijk bericht van Delta. Naar verwachting is de hele aanleg rond de zomer van 2023 gereed.

Over Delta
Delta Netwerk zorgt voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel en heeft al één miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van glasvezel voorzien. Aannemer Circet Nederland verzorgt in opdracht van DELTA Netwerk de werkzaamheden. Voor meer informatie over glasvezel in Papendrecht: www.deltanetwerk.nl/papendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie