• Atelier De Schor aan het Bosch in Papendrecht.
• Atelier De Schor aan het Bosch in Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Missie Oost Upstairs in Papendrecht viert tienjarig bestaan met jubileumavond

23 mei, 11:45 Algemeen 147 keer gelezen

PAPENDRECHT • Dit jaar organiseert Missie Oost vanuit de Grote Kerk in Papendrecht al tien jaar tieneravonden in atelier De Schor.

Destijds was er nog geen vervolg van een clubavond voor tieners van buiten de kerk die de kinderclub ontgroeid waren. Dus is tien jaar geleden het idee ontstaan om maandelijks een avond te organiseren voor deze groep jongeren. Deze avonden vinden plaats op de zolder van de Schor, bij velen in de wijk inmiddels bekend als Upstairs.

Missie Oost is een werkgroep die van uit de Grote Kerk in Papendrecht een steentje bijdraagt aan de samenleving. Ze organiseren activiteiten voor kinderen (maandelijkse kinderclubmiddagen), vrouwen (bloemschikavonden) en voor ieder die het maar wil (maaltijden in de wijk rondom Kerst en Pasen). Voor de tieners van 11 tot 17 jaar gaan op de iedere laatste zaterdag van de maand de deuren open voor een gezellige avond.

De avonden starten met een introductie over allerlei thema’s zoals vriendschap, geloof, vrijetijdsbesteding en komt er twee keer per jaar een spreker langs. Regelmatig wordt een gaaf spel georganiseerd. Hiermee biedt de werkgroep een plaats waar tieners elkaar kunnen ontmoeten, waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ze hun verhaal kunnen doen, lekker kunnen chillen en wat ‘levenswijsheid’ op kunnen doen in een informele en gezellig sfeer.

Het jubileum wil de werkgroep niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom wordt er op zaterdagavond 28 mei een spetterende jubileumavond gevierd. Dus voor tieners die houden van gezelligheid, christelijk of niet, zijn meer dan welkom. De deuren gaan open om 18:00 uur. Adres van atelier De Schor is Bosch 6 in Papendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie