• Er zijn veel bloemen gelegd bij de plaats van het ongeval.
• Er zijn veel bloemen gelegd bij de plaats van het ongeval. Foto: Papendrecht Media

Man die scooterrijders schepte in Alblasserdam wordt verdacht van doodslag

Algemeen 996 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De 24-jarige man uit Papendrecht die afgelopen vrijdag 6 mei twee jonge vrouwen uit Alblasserdam aanreed, wordt verdacht van doodslag. Dit betekent dat het Openbaar Ministerie (OM) er vanuit gaat dat de man zeer verwijtbaar heeft gehandeld.

De Alblasserdamse nieuwswebsite Alblasserdamsnieuws.nl bericht hierover op maandagochtend 9 mei.

Bij het ongeval kwamen vrouwen van 18 en 19 jaar oud om het leven. De Papendrechter werd vrijdag direct aangehouden zit nog steeds vast. Hij wordt maandag 9 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris.

In de kern van de zaak gaat het erom dat hij zo gevaarlijk reed, dat hij daardoor bewust de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat er een verkeersongeluk met dodelijke afloop zou kunnen plaatsvinden.

Er wordt gezegd dat de verdachte veel te hard heeft gereden en mogelijk zelfs het rode verkeerslicht heeft genegeerd. Het OM kan hier echter nog niet op ingaan. Mogelijk dat er na de voorgeleiding van maandagmiddag 9 mei wel meer informatie over gedeeld kan worden door justitie.

Het dodelijke verkeersongeval gebeurde vrijdag 6 mei op de kruising van het Molenpad met de Edisonweg, nabij de Grote Beer in Alblasserdam. De tieners op de snorscooter kwamen vanaf het Molenpad en reden richting Alblasserdam. De automobilist die de twee aanreed, kwam vanaf Papendrecht en reed richting Alblasserdam. Het ongeval gebeurde rond 01.30 uur. De 19-jarige overleed ter plaatse en de 18-jarige overleed later in het ziekenhuis.

De 24-jarige bestuurder van de auto uit Papendrecht bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. Hij werd aangehouden en is verhoord. De automobilist had niet gedronken en geen drugs gebruikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie