Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wereldwijde jumprope beweging opgezet vanuit Papendrecht

Algemeen 940 keer gelezen

PAPENDRECHT • De 29-jarige Geraldo Alken uit Papendrecht laat met de nieuwste Elevate Family compilatievideo zien hoe sterk de verbindingskracht en saamhorigheid binnen de sport touwtjespringen is.

Met zijn springtouwbedrijf Elevate Rope vanuit Nederland bereikt hij duizenden mensen over de hele wereld die samen in beweging komen. Inmiddels is The Elevate Family een internationaal begrip én de snelst groeiende jumprope community van het moment.

The Elevate Family is het bewijs dat enkel een springtouw nodig is om jong en oud op weg te helpen naar een gezondere levensstijl. De ambassadeurs van Elevate Rope zijn veelal alledaagse mensen vanuit Nederland tot aan onder andere Indonesië, Canada en Australië die elkaar motiveren om de beste versie van zichzelf te worden. In de 20-minuten durende compilatievideo wordt de kracht van touwtjespringen duidelijk; de sport is bedoeld voor iedereen ongeacht ervaring, leeftijd, afkomst, religie of sociale status. The Elevate Family is een hechte community waarin discipline centraal staat, grenzen verlegd worden en levenslange vriendschappen ontstaan.

De voordelen 
Touwtjespringen is volgens Geraldo Alken een van de meest effectieve cardio-workouts om met weinig inspanning geweldige resultaten te behalen. “Het is een full-body oefening die het hele lichaam versterkt en waarmee er gemiddeld 1000 calorieën per uur verbrand kunnen worden. De voordelen van deze sport zijn eindeloos; het verbetert de coördinatie, motoriek en botdichtheid; zorgt voor een snellere gewichtsafname; stimuleert de geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het emotioneel welzijn.”

Elevate Rope Nederland
Elevate Rope is ontstaan vanuit de passie van oprichter Geraldo Alken om mensen te helpen fitter te worden. “Touwtjespringen heeft mijn leven compleet veranderd, zowel fysiek als mentaal. The Elevate Family laat zien dat je alles kunt bereiken zolang je maar in jezelf gelooft én plezier hebt. Samen behalen we continu persoonlijke mijlpalen!”

Het Papendrechtse bedrijf wil de sport touwtjespringen op de kaart te zetten in Nederland. In mei lanceert Elevate Rope i.s.m. stichting Foxer Talent het eerste Jumprope Dance Project en volgt er een officiële Jumprope Meet-up in Amsterdam Zuidoost. De exacte tijd en datum volgt.

Een video van het touwtjespringen van Elevate Rope is hier te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie