• Marco, Niels en Marc (v.l.n.r.).
• Marco, Niels en Marc (v.l.n.r.). Foto: Nanda van Heteren

Mitra De Nieuwe Bourgondiër opent morgen in Papendrecht

2 mrt, 07:49 Algemeen 4.536 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrechters Marc Commandeur, eigenaar van Ron’s Bloemensjop, en Niels van Heteren zijn niet alleen vrienden, vanaf donderdag 3 maart openen zij samen Mitra De Nieuwe Bourgondiër. Aan de Papendrechtse Veerpromenade 21 is de drankenspeciaalzaak en het proeflokaal te vinden. Van Heteren vertelt waarom dit project zo uniek is.

“Het idee is zeven jaar geleden ontstaan. Tijdens mijn studie Geschiedenis aan de Universiteit Leiden had ik een bijbaantje in een slijterij. Toen zag ik het helemaal voor mij: een eigen drankenspeciaalzaak met een proeflokaal. Marc en ik waren al bevriend en we hebben dit concept naar de achtergrond geschoven. We zijn toen overgegaan op ons bedrijf De Barossa, een webshop in wijnen en relatiegeschenken. Na vijf jaar zijn we hiermee gestopt om te onderzoeken of we het volledige idee fulltime konden uitoefenen en hadden op dat moment ook een pand nodig.”

“Sinds begin 2021 zijn er concrete plannen, heb ik mijn post bachelor bedrijfskunde gedaan en hebben we ons helemaal voorbereid. Zo heb ik geleerd om wat je doet, helemaal goed te doen. De Barossa deden we naast ons werk. We verkochten heel goed, maar we liepen door tijdgebrek tegen de kwaliteit, levering en service aan. Dat gaat ons nu niet meer gebeuren doordat ik, samen met winkelmanager Marco Leeuwenburgh, fulltime aan de slag ben. Marc neemt het financiële stuk op zich.”

“De Nieuwe Bourgondiër is echt mijn passie. We hebben producten uit de hele wereld en kennen de verhalen daarachter. Zowel het ambacht als de streek en zowel dat het duurzaam gemaakt wordt met het oog op het milieu als dat mensen die hieraan mee werken het goed hebben. De geschiedenis van onze producten, maakt mijn werk echt nog leuker, maar in het hier en nu doen we trouwens ook veel. We werken ook met lokale ondernemers om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden.”

“Het enthousiasme, de kennis over dranken en onze sterke visie maken ons uniek. Ook het concept drankenspeciaalzaak met aansluitend een proeflokaal én wijn- en kunst gang is uniek in Nederland.”

Zie www.mitra-denieuwebourgondier.nl voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie