Afbeelding
Foto: 123RF.com

CDA Papendrecht: ZAPpers niet laten betalen voor ingezameld zwerfafval

Algemeen 226 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van het CDA zal het nooit toelaten dat ZAPpers in de gemeente moeten gaan betalen voor het zwerfafval dat zij inzamelen. Dat meldt CDA-raadslid Corrie Middelkoop in een persbericht.

Ze doet haar verhaal naar aanleiding van een ontmoeting tijdens een wandeling door Papendrecht. Corrie Middelkoop: “Laatst kwam ik twee dames tegen. Leeftijd schat ik op 75 jaar. Beiden gewapend met een plastic zak en ‘grijper’. Ze vertelden mij dat ze verschillende keren per week hetzelfde rondje doen en dan toch steeds met een volle zak zwerfvuil thuis komen. Al mopperend over de wegwerpmentaliteit en hondenpoep ZAPten ze monter door. Chapeau voor deze dames! Zo’n drankblikje zou er anders wel 200 jaar kunnen blijven liggen. Een frietbakje plusminus 90 jaar. Een zakje chips tot wel 80 jaar. Ook onze kleinzoontjes van negen jaar zijn ook ZAPpers. ZAPpen is dus voor alle leeftijden. Wat mooi toch dat we zulke Papendrechters hebben. Bijna 300 ZAPpers maken dagelijks of wekelijks hun rondje door Papendrecht. Zo zien we toch maar weer: vrijwilligers zijn het cement van een samenleving.”

Papendrecht krijgt een nieuw systeem van afvalinzameling. Het vaste bedrag voor afvalinzameling gaat dan omlaag maar voor restafval zullen de inwoners moeten gaan betalen. Corrie: “Het CDA zal er op toe zien dat de ZAPpers niet hoeven te betalen voor hun verzamelde restafval. Vrijwilligers, alle vrijwilligers, moeten we koesteren!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie