• Het bord zoals het eruit komt te zien.
• Het bord zoals het eruit komt te zien. Foto: Aangeleverd

15 km-stickers op verkeersborden rondom het Merwehoofd in Papendrecht

Algemeen 173 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat de zogenaamde woonerfborden rondom het Merwehoofd aanpassen, zodat duidelijker wordt dat er maximaal 15 kilometer per uur gereden mag worden.

Dat heeft wethouder Kees de Ruijter woensdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte beloofd op vragen die door de fractie van de VVD werden gesteld.

Sophia de Keizer van de VVD vroeg aandacht voor de veiligheid van bewoners en andere mensen die gebruiken maken van het mooie gebied langs de rivier.

Het gebied rondom het Merwehoofd is een woonerf, waar een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur geldt. “Helaas houdt niet iedereen zich daaraan, waardoor vaak onveilige situaties ontstaan”, wist Sophia de Keizer te melden.

Ze woont zelf langs het Merwehoofd. “Daardoor is het soms lastig om er wat over te zeggen, maar ik ben er de laatste tijd veel over aangesproken door mensen.”

Wethouder Kees de Ruijter zegde toe dat hij de borden van het woonerf aldaar wilde aanpassen door er een sticker bij te plakken waarop ‘15’ staat. Ook wordt er gekeken of de borden die er nu staan op de juiste plaats staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie