• Het boek 'De berging van de Ever Given',
• Het boek 'De berging van de Ever Given', Foto: Mockups Design

Boskalis geeft boek uit over de berging van de Ever Given

Algemeen 255 keer gelezen

PAPENDRECHT • Boskalis uit Papendrecht heeft een boek uitgegeven over de spectaculaire berging van het reusachtige containerschip Ever Given, in maart dit jaar in het Suezkanaal.

In maart van dit jaar stond Boskalis in het middelpunt van de wereldwijde media-aandacht rond de berging van het gestrande containerschip Ever Given. Een grote groep experts van Boskalis en dochter SMIT Salvage slaagden erin om in samenwerking met de Suez Canal Authority deze dwarsligger binnen een week bij springtij vlot te trekken. Hierdoor konden de honderden wachtende schepen hun weg vervolgen en werd een potentieel drama voor de wereldhandel afgewend (Lloyd’s List schatte de schade op 400 miljoen Amerikaanse dollars per uur).

Ten tijde van de bergingsoperatie en direct erna werd Boskalis overstelpt met vragen van de media en geïnteresseerden over het verloop van de berging en wat zich achter de schermen afspeelde. Naar aanleiding van deze verzoeken en door het unieke karakter van deze berging heeft Boskalis besloten een boek uit te geven waarin verslag wordt gedaan van deze intense week. Aan de hand van interviews met een groot aantal betrokkenen in combinatie met diverse foto’s schetst het boek een chronologisch beeld van hetgeen zich afspeelde aan boord van het gestrande schip, bij het supportteam op de wal in Egypte en op de Boskalis-kantoren.

Het boek is tweetalig uitgebracht (Nederlands en Engels), is vanaf heden te bestellen in de Boskalis shop (shop.boskalis.com) of bij Bol.com en vanaf volgende week leverbaar voor 9,95 euro inclusief verzendkosten voor bestellingen met een afleveradres in Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie