• Wethouder Corine Verver deelt de cadeuapakketten uit aan de vrijwilligers.
• Wethouder Corine Verver deelt de cadeuapakketten uit aan de vrijwilligers. Foto: Richard van Hoek

Papendrecht zet vrijwilligers in het zonnetje met cadeaupakket

Algemeen 148 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op dinsdag 7 december is de Nationale Vrijwilligersdag. Omdat een ontbijt met de burgemeesters en de wethouders nu niet verstandig is in verband met de coronaregels, is besloten om de vrijwilligers te verwennen met iets lekkers aan de eigen eettafel.

Janny Nijstad, coördinator van Vrijwilligerspunt Papendrecht: “We hebben vrijwilligers uitgenodigd om zich aan te melden voor een verwenpakketje. De waardering voor alle vrijwilligers in Papendrecht is zeer groot.”

Het uitreiken van de pakketjes is over vier dagen verspreid om hiermee niet teveel mensen op dezelfde tijd en plaats bijeen te brengen. Het college van burgemeester en wethouders heeft meegeholpen op vrijdag 3 december. De collegeleden maakten graag van de gelegenheid gebruik om vrijwilligers persoonlijk te bedanken en met hen in gesprek te gaan.

Wethouder Verver: “Corona of geen corona, vrijwilligerswerk blijft van onschatbare waarde voor de samenleving. Papendrecht drijft op betrokken inwoners die hun vrije tijd willen inzetten ten dienste van anderen.”

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Maar de grote diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten is bij veel mensen nog onbekend. Door middel van het uitgeven van de Vrijwilligerskalender 2022 wil Vrijwilligerspunt Papendrecht laten zien hoe divers vrijwilligerswerk is.

Nijstad vertelt: “Twaalf heel verschillende organisaties/initiatieven hebben hun medewerking verleend door middel van een foto op de kalender. In het ‘Nationaal jaar Vrijwillige Inzet’, wat 2021 is, vonden we het een leuk idee om deze kalender te maken en toe te voegen aan het Vrijwilligers-verwenpakketje.”

Voor inwoners die nadenken over vrijwilligerswerk kan het vrijwilligerspunt ondersteuning bieden bij het vinden van een leuke uitdaging, iets dat bij hen past. Zij kunnen kijken op de website www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl of een afspraak maken voor een oriëntatiegesprek via 078-6154741.

• Wethouder Corine Verver deelt de cadeuapakketten uit aan de vrijwilligers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie