Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Definitief geen personeel van Drechtwerk bij fietsenstalling in Papendrecht

Algemeen 464 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een motie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) om personeel van Drechtwerk te laten terugkeren in de nu overdekte fietsenstalling van Papendrecht, heeft geen steun gekregen in de Papendrechtse raad.

Er is geld genoeg, inwoners van Papendrecht vinden het fijn als er mensen zijn om toezicht te houden in plaats van camera’s en de mensen van Drechtwerk zouden het leuk vinden om daar te blijven werken. Dat waren de belangrijkste argumenten van Ruud Lammers van OP om te pleiten voor het behouden van de werknemers van Drechtwerk in de fietsenstalling.

Nieuwe locatie
Op 1 november werd de nieuwe overdekte fietsenstalling aan de Veerpromenade 104 geopend. Tot het einde van dit kalenderjaar zijn de beheerders van Drechtwerk aanwezig op de nieuwe locatie als gastheer en maken de bezoekers wegwijs. Daarna zorgen camera’s voor bewaking en zijn gebruikers voldoende op de hoogte hoe de nieuwe fietsenstalling werkt.

Een prima systeem, vond een ruime meerderheid van de Papendrechtse raad, die de motie van OP dan ook niet steunde. Diverse partijen gingen nog in op geruchten over het ontslag van de medewerkers van Drechtwerk.

“De medewerkers van Drechtwerk die daar werkten, worden gelukkig niet ontslagen. Er is genoeg ander werk voor hen”, legde Trijntje van Es (D66) uit.

Ook andere partijen weerspraken het idee dat zij geen hart zouden hebben voor Drechtwerk. Margré van Wijngaarden (PAB): “Het is verheugend om te zien dat mensen uit Papendrecht zich zorgen maken over mensen die werken bij Drechtwerk. Doen wij ook. Die mensen worden dus niet op straat gezet.” En even later zei ze: “We hebben al een groot aantal mensen van Drechtwerk in dienst in Papendrecht.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Burgemeester gemeente Molenlanden sluit woning in Nieuw-Lekkerland vanwege hennepkwekerij 112 5 dec., 16:42
Afbeelding
Kerstkaartenactie en oliebollen van Hoop voor Albanië Nieuws 5 dec., 12:07
Afbeelding
Crowdfunding voor ernstig zieke Frank Pinas uit Papendrecht om laatste wens in vervulling te laten gaan Nieuws 5 dec., 10:36