Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lions zamelen weer DE-waardepunten in en vreemd geld voor Fight for Sight

Algemeen 137 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Deze week is de traditionele Lionsclub koffiepunten actie weer van start gegaan. In december wordt iedereen opgeroepen om DE-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts (DE) ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.

Tien jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om DE-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Wat in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. In 2021 gaan 134 Lionsclubs en 60 voedselbanken verspreid over het land honderden inzameldozen plaatsen. Bij het inzamelen en daarna tellen van de punten zijn ruim 10.000 vrijwilligers betrokken. Ondanks de COVID-19 pandemie werd in 2020 een recordaantal waardepunten ingezameld: bijna 100.000.000 wat een record van 204.000 pakken koffie opleverde voor de Voedselbanken Nederland.

Voor de Voedselbank Alblasserdam is Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand december zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Voedselbank Alblasserdam, de Grote Kerk, Makado center (Riens Gort Optiek en Hema), Bibliotheek, Plus Supermarkt, Dirk v/d Broek, Vreeken Voetverzorging (Plantageweg) en Banketbakkerij Prins (Scheldeplein). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd. Dit laatste op die locaties waar de dozen het gehele jaar door blijven staan.

Daarnaast wordt oud en vreemd geld ingezameld voor Fight for Sight. Sinds 1928 is dit een van de hoofddoelen van de Lions-organisatie: blindheidsbestrijding. Met dit geld, dat door banken wordt omgezet in donaties, worden oogoperaties in derde wereldlanden betaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie