Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Thuis meedoen aan het 16e Groot Papendrechts Dictee

Algemeen 124 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Groot Papendrechts Dictee, dat de sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht al voor de 16e keer organiseert, wordt op zaterdag 11 december online gehouden.

Het was eigenlijk de bedoeling om het dictee op donderdag 25 november te laten plaatsvinden in zalencentrum De Palm, maar dat ging vanwege de coronamaatregelen niet door.

Net zoals in 2020 kan men het dictee daarom vanuit huis maken: RTV Papendrecht heeft het mogelijk gemaakt om het via televisie te volgen en te maken. Dat kan overigens ook via www.cultureleraadpapendrecht.nl.

Deelnemers kunnen op zaterdagavond thuis aan tafel of op de bank meeschrijven. “Je hoeft er echt geen bolleboos voor te zijn”, laten de organisatoren van de Culturele Raad weten. Meester Bert Lock zal opnieuw, op zijn geheel eigen wijze, het dictee voorlezen. Het is gemaakt door de winnaar van eerdere edities, Randy van Halen uit Dordrecht.

Het belooft ook in deze vorm een ouderwets gezellige en leerzame avond te worden: met het gezin, opa en oma, met een groepje vrienden en vriendinnen, buren of alleen.

Gezellig omdat je je met elkaar tegelijk buigt over onze mooie en soms ook ingewikkelde taal. En leerzaam, omdat je direct na afloop van Randy uitleg krijgt over het waarom van de schrijfwijze en de betekenis van woorden. Je kunt het dus zelf gelijk nakijken. De tekst van het dictee zal na afloop van de uitzending ook te lezen zijn op de website www.cultureleraadpapendrecht.nl. Daar zijn tevens de spellingsregels te vinden die worden gehanteerd.

Deelname is gratis en aanmelding vóóraf is deze keer niet nodig. De uitzending is op zaterdagavond 11 december 2021 om 20.00 uur en is te volgen op RTV Papendrecht en de website van de Culturele Raad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie