Afbeelding
Foto: Aangeleverd

SchuldHulpMaatje zoekt coördinator in Papendrecht

Algemeen 115 keer gelezen

PAPENDRECHT • SchuldHulpMaatje is op zoek naar een nieuwe coördinator in Papendrecht.

De coördinator is de schakel tussen hulpvragers en de maatjes. “Je zorgt voor de intake met een hulpvrager en koppelt dan het meest geschikte maatje”, vertelt Corrie Middelkoop, zij is vanuit Papendrecht bestuurslid van SchuldHulpMaatje Drechtsteden.

“Daarna hou je de vinger aan de pols. Periodiek overleg je met maatjes en andere coördinatoren van SHM Drechtsteden. Verder probeer je de lijntjes met andere instanties in de gemeente kort te houden zodat samenwerken wordt bevorderd.”

SchuldHulpMaatje zet zich vanuit christelijke naastenliefde in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.

Jaarlijks krijgen bijna tienduizend mensen persoonlijke hulp van ongeveer tweeduizend gecertificeerde SchuldHulpMaatjes (vrijwilligers), verspreid over een derde van de gemeenten in Nederland. Via de websites worden nog eens tienduizenden mensen geholpen. De aanpak van SchuldHulpMaatje is een welkome aanvulling op de professionele schuldhulpverlening.

Voor meer informatie of aanmelding: 06-14640664 of middelkoop.ke@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie